Wij vrouwen houden van een goede shopsessie, eentje waar je met tassen vol thuis komt en allemaal nieuwe items aan je wardrobe kunt toevoegen. Maar let er wel op dat je dit niet te vaak doet, want dan heb je en heuse shop verslaving te pakken haha! Om je shop cravings een beetje onder controle te houden en geld te besparen hebben we een aantal fijne tips voor je op een rijtje gezet.

Bewaar bonnetjes

Als je een kledingstuk hebt gekocht en uiteindelijk toch tot de conclusie komt dat het toch niet zo leuk is of niet te combineren is met de rest van je wardrobe, dan kun je hem altijd terug brengen als je je het bonnetje hebt bewaard. Maak er een gewoonte van om ze goed op te bergen, mocht je na een paar weken een item terug willen brengen omdat je hem toch niet leuk genoeg vindt, dan kun je gewoon je geld terug krijgen. De meeste winkels hanteren 14 dagen om een item te kunnen retourneren. Bewaren dus dat bonnetje ;).

Maak een lijstje

Net als met je groceries, kun je voor je kledingkast ook een shopping lijstje maken. Pluis hem helemaal door en ruim hem desnoods gelijk op. Kleding wat je niet meer draagt en wat vervangen kan worden schrijf je op een lijstje. Probeer het zo essentieel mogelijk te maken, denk bijvoorbeeld aan nieuwe basic T-shirts of long sleeves, jeans of nieuwe schoenen. Bij de eerstvolgende shopsessie mag je alleen items kopen die op dat lijstje staat. Je zult zien dat je een hoop geld bespaart en een stuk doelgerichter en efficiënter shopt!

Ga vintage shoppen

Vintage shoppen is helemaal hot op dit moment. En bij bepaalde items ben je sowieso een stuk goedkoper uit wanneer je deze tweedehands koopt. Neem Levi’s jeans bijvoorbeeld. De 501 modellen zijn in de reguliere winkels al gauw meer dan €100. Terwijl je, wanneer je heel goed zoekt, ze ook voor minder dan de helft in tweedehandswinkels kunt vinden. En tegenwoordig vind je niet alleen maar oude ‘meuk’ in vintage shops. Als je nagaat dat een fashion chick haar items naar een tweedehandswinkel heeft gebracht, dan zul je ook leuke items van winkels als Zara en H&M tussen de rekken vinden. Voor een prikkie, score!

Geld besparen tijdens het shoppen

Shop in de sale

Noteer in je agenda of notities wanneer de sales van je favoriete shops begint. Zo ben je op tijd en grijp je niet naast de pareltjes. Maar wees ook geduldig tijdens de sale periode. Vaak hanteren winkels als Zara, Mango en &Otherstores verschillende sale rondes en als je een weekje langer wacht kan het item wat je op het oog hebt ineens €10 of zelfs €20 goedkoper zijn. Geduld is een schone zaak, zeker voor een goede fashion deal!

Houd je aan een budget

Zoek uit hoeveel er binnenkomt en wat eruit gaat. Spreek met jezelf een budget af wat je maandelijks aan kleding mag uitgeven van het bedrag dat vervolgens overblijft. Zo heb je een max en weet je wanneer je moet stoppen met kopen van nieuwe kleding.

Combineer materiaal

Is het item te combineren met de rest van je wardrobe of niet? Is dat laatste het geval, dan is het het verstandigst om het item terug te hangen. Probeer bij elk kledingstuk wat je wilt kopen na te gaan of het combineer materiaal is. Als je niks in je kast  hebt waarmee je het item kunt combineren, dan zal je het toch niet gaan dragen. Kun je zo twee outfits met het item voorstellen, dan is het een winner!