Creatief en veel bezig met nagellak? Dan heb je er ook ongetwijfeld last van gehad dat je jouw nagels mooi gelakt had en er veel tijd ingestoken had, maar het er binnen no time weer vanaf was. Grrr, dat is natuurlijk allesbehalve fijn. Je hebt er tenslotte tijd en moeite in gestopt, dus dan is het niet leuk als deze nagellak al snel niet meer mooi zichtbaar is. Er zijn een aantal tips die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat jouw nagellak langer en beter kan blijven zitten. Benieuwd welke tips dit zijn? Lees dan snel verder, want wij zetten het voor je op een rij in dit artikel.

Nagels goed schoonmaken

Hoe blijft nagellak langer zitten? Het begint allemaal bij het goed schoonmaken van je nagels. Als er dus nog restjes nagellak op jouw nagels zitten, is het verstandig om dit van tevoren te verwijderen. Dit kun je doen met behulp van nagellakremover. Met behulp hiervan kun je ervoor zorgen dat restjes en overtollige vetten verwijderd worden. Deze restjes kunnen ervoor zorgen dat de nagellak sneller van je nagels af is, wat je moet zien te voorkomen. Het goed schoonmaken van je nagels voordat je nieuwe nagellak aanbrengt is dus zeer belangrijk.

Dunne laagjes zijn key

Als je graag wilt dat jouw nagellak voortaan lang blijft zitten, is het goed om voortaan dunne laagjes gaat gebruiken. Wat wordt aangeraden, is om gebruik te maken van een basecoat, laagjes kleur en tenslotte nog een laag topcoat. Door het dun aan te brengen in verschillende lagen zorg je ervoor dat het langer kan blijven zitten. Wel belangrijk hierbij is dat je de nagellak tussen iedere laag die je aanbrengt even goed laat drogen. Anders is de kans groot dat je jouw nagels verpest en daar zit je vanzelfsprekend niet op te wachten. Waarom je dus eigenlijk geen dikke laag nagellak aan moet brengen op jouw nagels? Omdat de nagellak hiermee de kans krijgt om veel minder goed aan je nagel te hechten. Vanaf nu dunne laagjes gebruiken dus!

Sealen

Als je de nagellak minder mooi ziet worden op jouw nagels, zie je dit meestal aan de bovenkant van jouw nagels. Het kan daarom verstandig zijn om bij het nagellakken een extra horizontaal laagje aan te brengen op deze bovenkant. Zo zorg je eigenlijk voor nog een extra beschermlaag, waardoor de nagellak beter zal blijven zitten.

Goede nagellak

Misschien wel het allerbelangrijkste om nagellak zo lang mogelijk mooi te houden op je nagels: het gebruiken van goede nagellak. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar is wel enorm belangrijk. Het is aan te raden om eens meerdere merken nagellak uit te proberen. Zo kom je erachter welk merk het beste bij jou past en waarbij de nagellak het langste mooi blijft. Goede nagellak hoeft dan ook echt niet altijd van het duurste merk te zijn. Kijk eens goed welke soorten nagellak voor jou het beste werken.

Elektrische polijstvijl

Misschien heb je hier al wel eens eerder over gehoord. Het gebruiken van een elektrische polijstvijl kan ervoor zorgen dat jouw nagellak voortaan langer blijft zitten. Maar hoe werkt dit? Het apparaat bestaat uit twee rollers: om jouw nagels egaal te maken en om te polijsten. Als je nagellak gaat gebruiken, is het aan te raden om de roller te gebruiken die in staat is om jouw nagels egaal te maken. Dit zorgt ervoor dat jouw nageloppervlak geen deukjes en ribbeltjes meer bevat, waardoor het er glad komt uit te zien. En je raadt het al: op deze manier kun jij de nagellak strak en in een vloeiende beweging aanbrengen. Door een elektrische polijstvijl te gebruiken kun je dus strakker gelakte nagels realiseren. En hoe mooier jouw nagels gelakt zijn, hoe langer je ervan zal kunnen genieten.

Gebruik koud water

Ook van deze heb je ongetwijfeld wel eens gehoord. Het is nu eenmaal belangrijk. Na het lakken is het verstandig om jouw nagels even onder de koude kraan te houden. Waarom? Op deze manier krijgt de nagellak de kans om te verstijven en zo heb je minder kans op lelijke nagels.

Hoe lang blijft nagellak zitten? Dat is afhankelijk van het merk, de persoon en wat deze persoon met de nagels doet. In principe moet nagellak het best een aantal dagen vol kunnen houden. Ga op zoek naar de beste langhoudende nagellak die goed bij jouw nagels past.

Bovenstaande tips kunnen je er bij helpen om jouw nagellak voortaan langer te laten zitten. Dit is dan ook zeker het proberen waard, al helemaal als het bij jou regelmatig voorkomt dat jouw nagels binnen no time weer opnieuw gelakt moeten worden. Probeer deze tips eens uit en kijk wat voor jou goed werkt. Dan loop jij vast voortaan altijd met strak gelakte nagels de deur uit!