Hoe blijft parfum langer zitten? Een vraag die we vaak voorbij zien komen. Want soms doe je een heerlijk geurtje op, maar ruik je er na een uur al niets meer van. Herkenbaar? Met deze tips is dat verleden tijd! Lees verder en ontdek 10 tips waarmee je parfum langer blijft zitten, langer goed blijft en effectiever werkt.

zo blijft parfum langer zitten

1: Breng je parfum direct na het douchen aan

Als je net klaar bent met douchen of badderen, neemt je huid verzorgingsproducten het beste op. Dat geldt ook voor parfum. Spuit je parfum daarom direct na het afdrogen op.

2: Gebruik de hele lijn

Bij veel parfums kan je een bijpassende douchegel, bodylotion en/of deodorant kopen. Door deze producten allemaal samen te gebruiken, wordt de geur intenser en blijf je de geur langer ruiken.

Kan je geen bijpassende producten vinden? Dan kan je een geurloze bodylotion kopen en deze mengen met wat parfum.

3: Spuit parfum op de juiste plaats

Parfum komt het beste tot zijn recht op warme huid. Dit zijn de plaatsen waar je aders dicht onder je huid zitten. Ideale plaatsen om je parfum te spuiten zijn:

 • De binnenkant van je polsen
 • Je nek
 • Achter je oren
 • Tussen je kaaklijn en haargrens
 • De binnenkant van je ellebogen
 • Je knieholtes

4: Hydrateer je huid

Parfum vervliegt altijd, dat kan je niet voorkomen. Je kan er echter wel voor zorgen dat het langer duurt voordat je parfum vervliegt.

Dat doe je door je huid goed te hydrateren. Een droge huid zorgt er namelijk voor dat de alcohol uit de parfum eerder verdampt, waardoor de geur sneller verdwijnt. Breng daarom een goede lotion, crème of huidolie aan voordat je parfum opspuit.

5: Kies het juiste product

Eau de toilette en parfum worden vaak door elkaar gehaald. Er zit echter een groot verschil tussen deze producten. Parfum is namelijk veel geconcentreerder en blijf je daarom ook langer ruiken.

De prijs is ook wat hoger, maar over het algemeen is de parfum zeker het prijsverschil waard.

Hieronder vind je geurproducten op een rij van meest geconcentreerd naar minst geconcentreerd:

 • Parfum
 • Eau de parfum
 • Eau de toilette
 • Eau de cologne
 • Bodymist of bodysplash

6: Niet wrijven met je parfum

Veel van ons doen het zonder erbij na te denken: je spuit wat parfum op je pols en wrijft je polsen vervolgens tegen elkaar of je wrijft de parfum in je nek. Dit komt de geur niet ten goede.

Spuit de parfum daarom op en laat vervolgens indrogen zonder te wrijven. Door van zo’n 15 tot 20 cm afstand te spuiten, wordt de parfum gelijkmatig verdeeld en droogt het gemakkelijk op.

7: Doe wat parfum in je haar

Toegegeven: parfum is niet gezond voor je haar. Als je jouw lokken echter goed verzorgt, kan een beetje parfum geen kwaad.

Spuit de parfum bij voorkeur niet direct op je haar. Spuit in plaats daarvan wat van je favoriete parfum op je haarborstel en borstel direct daarna je haar.

8: Kies voor een spuitflesje

Een spuitfles is de beste verpakking voor parfum. De geur blijft hierin namelijk het langst behouden. Parfumrollers en vaste parfums kan je over het algemeen beter in de winkel laten staan.

9: Berg je parfum goed op

Parfumflesjes zijn vaak prachtig, waardoor je ze waarschijnlijk graag in het zicht zet. Dat is helaas geen goed idee: zonlicht zorgt ervoor dat je parfum sneller oud wordt. Ook de badkamer is geen fijne plaats voor je parfum.

Warmte maakt je parfum namelijk ook minder lang houdbaar. Berg je parfums daarom op in een gesloten kast in een koele kamer.

10: Parfum op je kleding

Parfum hecht vaak beter aan stoffen dan aan je huid. Daarom kan je langer van je parfum genieten als je het op je kleding spuit.

Wees hier echter wel voorzichtig mee. Parfum kan namelijk voor vlekken op je kleding zorgen, dus probeer dit niet uit op je lievelingsblouseje.