In de herfst en winter breng je waarschijnlijk nog meer tijd door in huis. Het is daarom het perfecte moment om de woonkamer wat extra aandacht te geven. Verander de zithoek in een comfortabele loungehoek door middel van de onderstaande tips. Laat die knusse filmavondjes met warme chocolademelk maar komen!

Comfortabele loungebank

Het is geen verrassing dat een goede bank niet mag ontbreken in de zithoek. Onze tip is om te investeren in een loungebank van hoge kwaliteit, zodat je er nog lang plezier van hebt. Natuurlijk is de stijl en het uiterlijk van het bankstel belangrijk, maar zorg er wel voor dat comfort op nummer 1 staat. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod van UrbanSofa. Dit Nederlandse meubelmerk heeft naast optimaal comfort ook aandacht voor mens en milieu. Je kunt er bovendien jouw perfecte loungebank op maat laten maken. Op dit moment zijn hoekbanken met een hocker en grote U-banken erg populair.

Vloerkleed in de zithoek

Een vloedkleed heeft verschillende functies in de loungehoek. Om te beginnen oogt het vooral erg gezellig en stijlvol. Daarnaast zorgt het (met name een hoogpolige variant) voor warme voetjes. Maar wist je dat een groot vloerkleed ook ideaal is om een scheiding tussen verschillende ruimtes aan te geven? Wanneer de eettafel erg dicht bij de loungehoek staat, kan het soms wat rommelig ogen. Door een groot vloerkleed onder de salontafel en bank neer te leggen, creëer je meteen een duidelijk hoekje.

Warmte voor een gezellige sfeer

Het is belangrijk dat de zithoek in de woonkamer een warme uitstraling heeft. Dit doe je door gebruik te maken van natuurlijke materialen, luxe stoffen zoals fluweel en warme kleuren. In de herfst- en winterperiode mag je ook letterlijk wat meer warmte in de loungehoek brengen. Wat dacht je van een prachtige kachel of simpelweg een warm plaid op de bank?

Afstand en hoogte van de tv

Geef het maar toe: de loungehoek wordt vooral gebruikt om heerlijk onderuitgezakt tv te kijken. Let daarom goed op de hoogte van het televisiescherm en de afstand tot de bank. Ga na op welke plek je het meeste zit en pas de ideale positie van de tv hierop aan. Als je het bankstel een stukje naar voren wil schuiven, is het mooi om er een sidetable of plank achter te plaatsen. Zo heb je geen last van een vreemd gat achter de bank en kun je er direct leuke decoratie bovenop zetten.