Je kunt soms zo meegenomen worden door alle hectiek in het dagelijkse leven. Dat dagen aan je voorbij vliegen en je meer uren op een dag of meer dagen in een week wilt. Dat is het moment om even stil te staan en te beginnen met me time toepassen in je routines. We helpen je alvast een eind op weg door een aantal tips te delen waarmee je vrijwel direct kunt beginnen.

Verwen jezelf met lekker en gezond eten

Maak, bak of haal iets lekkers waar je op dat moment zin in hebt. Dit kan gezond zijn bijvoorbeeld een salade met allemaal goede greens, een smoothie of een juice. Maar dit mag ook zeker ongezond zijn. Als je al dagen zin hebt in een lekker luxe broodje of een heerlijk stuk taart of brownies, dan is dit het moment om die gewoon te eten. Laat alle schuldgevoelens links liggen en probeer zoveel mogelijk te genieten van dit verwen momentje.

Ga naar buiten

Ga naar buiten


Een frisse neus halen door een wandeling te maken buiten kan je verstand eventjes op nul zetten. En vaak is dat heel bevorderlijk voor je mentale gezondheid. Even nergens aan denken. Of je luistert tijdens het wandelen naar een podcast en verzet je gedachten op die manier. Daarnaast ben je ook in beweging en loop je die heerlijke verwennerij uit de vorige tip er ook weer lekker af. Het is wetenschappelijk bewezen dat tijd in de buitenlucht door brengen echt goed voor je is.

Laat jezelf goed voelen

Bij me-time denk je al gauw aan verwen momenten in de vorm van eten, bewegen en verzorgingsproducten. Maar vergeet je me-time outfits niet! Soms is het heerlijk om de hele dag in je joggingpak te chillen. Zorg er dan wel voor dat het geen oud of slonzig huispak is, maar een mooie set die comfortabel zit en waarmee je ook prima de deur uit kunt om boodschappen in te doen. Naast chill kleding is mooi lingerie ook heel belangrijk voor je zelfvertrouwen. Een sexy lingerie setje wat jouw super hot staat geeft je direct een goed gevoel over jezelf.

Las self care momentjes in

Soms kan de waan van de dag of week je helemaal doen vergeten ook daadwerkelijk me-time te hebben. Het is daarom heel belangrijk dat je deze momenten echt inplanned en vrij maakt in je agenda. Markeer bepaalde uren op dagen dat je me time wilt en zorg ervoor dat je op die uren dan ook niet beschikbaar bent voor afspraken en ook geen dingen gaat doen zoals bijvoorbeeld schoonmaken of de keukenkastjes reorganiseren. Las die momenten echt in voor dingen die je leuk vindt om te doen.

Doe iets wat je leuk vindt

En dat brengt ons bij het laatste. Wil je graag een boek lezen, leren pottenbakken, sieraden maken, schilderen, lekker koken of bakken? Dan ga je dat gewoon doen in je me-time momentjes.  Zolang het dingen zijn die je blij maken, komen er stofjes in je hersenen vrij die je ook blijer laten voelen. Daarnaast verlaagd het je stress niveau. En dat is natuurlijk wat je wilt, zo min mogelijk stress en je happy voelen.

Het is eigenlijk helemaal niet zo veel werk om een me-time momenten te creëren. Je moet het alleen even een prioriteit maken en vervolgens voor zorgen dat het een routine wordt. Het heeft zoveel voordelen en doet zoveel goeds voor je. Een dikke aanrader dus!