De winter staat alweer bijna voor de deur. Dat betekent niet alleen dat je jezelf hierop moet voorbereiden, ook het winterklaar maken van je huis is goed om te doen. Hoe meer jouw huis klaar is voor de koude wintermaanden, hoe fijner het is om straks tijd te spenderen in huis. Ben je benieuwd hoe je jouw woonkamer een winterse make-over geeft? Dat is op verschillende manieren mogelijk. Wij zetten hieronder wat tips op een rij om je op weg te helpen.

Warme kleuren gebruiken

Je huis en woonkamer winterklaar maken doe je door gebruik te maken van warme kleuren. Met warme kleuren creëer je namelijk een warm interieur en dat past natuurlijk perfect bij de koude wintermaanden die eraan zitten te komen. Denk bij warme kleuren aan bijvoorbeeld roodtinten, oranjetinten en bruintinten. Deze kleuren zijn aan verschillende elementen in je huiskamer toe te voegen. Wil je flink uitpakken, dan kun je ervoor kiezen om warme kleuren op je muren te laten terugkomen met bijvoorbeeld verf of behang. Wat je ook kunt doen, is kiezen voor meubels of accessoires in zulke kleuren.  

Natuurlijke materialen toevoegen

Niet alleen warme kleuren in huis zorgen voor een winterse uitstraling van je woonkamer, dit is ook mogelijk met natuurlijke materialen. Deze materialen stralen warmte uit en passen daardoor perfect in de woonkamer. Als we het hebben over natuurlijke materialen, denk dan bijvoorbeeld aan hout, bamboe, rotan, jute of wol. Natuurlijke materialen zijn bovendien tijdloos, waardoor je hier niet alleen goed mee zit in de winter. Het hele jaar door passen deze materialen in je interieur. Nog een voordeel van natuurlijke materialen is dat deze vaak beter zijn voor het milieu. Je draagt hiermee dus ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu. En in een maatschappij waarin duurzaamhied steeds belangrijker wordt, is dit een mooi bijkomend voordeel.

Koop een warm vloerkleed

Een accessoire die we in steeds meer interieurs terug zien komen, is een vloerkleed. Dit is een accessoire dat zeer geschikt is voor in de woonkamer. Niet alleen in de wintermaanden, maar het hele jaar door. Het is een echte eyecatcher in de ruimte en zorgt hiermee voor meer sfeer. Maar dat is niet het enige voordeel van een vloerkleed in de wintermaanden. Kies je voor een vloerkleed van warm materiaal als bijvoorbeeld wol, dan is het een pluspunt dat je hier warme voeten van krijgt. Koude voeten zijn hiermee dus officieel verleden tijd. Naast het feit dat het warme voeten oplevert en voor meer sfeer zorgt, hebben vloerkleden ook nog een geluiddempende werking. Daarnaast kun je dit ideaal matchen met de rest van je interieur, want vloerkleden zijn in talloze toepassingen beschikbaar. Hiermee haal je de winter echt naar je woonkamer!

Sfeerverlichting toevoegen

Een winters gevoel in huis creëren? Dan mag sfeerverlichting in je huiskamer ook niet ontbreken. Met sfeerverlichting tover je jouw woonkamer om tot een zeer gezellige ruimte. Je maakt het hiermee in één klap gezellig als het straks vroeg donker is buiten. Denk bij sfeerverlichting aan kleine lichtbronnen. Van dimbare spotjes of kaarsjes tot een lichtslinger: je hebt keuze genoeg. Tijdens de koude winteravonden ideaal voor wat meer sfeer als je lekker aan het hangen bent voor de tv!

Winterse accessoires neerzetten

Een winters interieur creëren is ook mogelijk door wat winterse accessoires te kopen. Naast een vloerkleed is hierin namelijk nog veel meer mogelijk. Denk bij winterse accessoires aan bijvoorbeeld accessoires van een zacht materiaal dat warmte uitstraalt. Denk hierbij aan sierkussens of heerlijke plaids. Maar ook kandelaren, vazen of winterse fotolijstjes passen goed in een winter interieur. Je hebt genoeg mogelijkheden om je interieur een winterse touch te geven, dus kijk vooral naar wat er allemaal te koop is. Je kunt er ook voor kiezen om wat accessoires in warme kleuren aan te schaffen. Zo is het een perfecte match met de rest van je woonkamerinterieur en wordt het een mooi samenhangend geheel. Hoe meer alles binnen je interieur bij elkaar past, hoe toffer de uitstraling is. Maak hier dus echt werk van als je jouw woonkamer een winterse make-over wilt geven.

Met behulp van deze tips moet het je lukken om een winterse make-over aan je woonkamer te geven. Hoe meer het klaar is voor de wintermaanden die eraan komen, hoe comfortabeler het wordt om thuis tijd te spenderen. Want hoe heerlijk is het om tijd door te brengen in een huiskamer met een warme uitstraling als het buiten juist ontzettend koud is? Zo maak je die donkere winteravonden een stuk gezelliger!