Om je leren items langer mooi te houden moet je ze met zorg behandelen en oppassen met schoonmaakproducten. De kwaliteit blijft hierdoor beter en zo kan jij langer je items dragen. Dit verreist wel de nodige trucjes en technieken. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Leren jas

Een leren jas kan je niet in de wasmachine stoppen. De kwaliteit gaat er dan af of je jasje krimpt en dat wil je natuurlijk niet. Toch kan je het niet voorkomen dat er vlekken op je jas komen. In zon geval kan je een aantal druppels groene zeep mengen met lauw water. Met een doekje kan je hiermee zachtjes over je jas wrijven en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

Ook gaan de vlekken uit je lerenjas makkelijk weg door de vlekken over elkaar heen te wrijven. Als je er niet zeker van bent wat de beste schoonmaakmethode is voor jouw jas, kun je altijd nog in de binnen voering kijken. Hier zit meestal een labeltje waarop staat hoe je het moet schoonmaken.

Leren  schoenen

Voor het schoonmaken van lerenschoenen heb je vaak bij schoenenwinkels een aantal producten. Dit is belangrijk om te gebruiken want zo blijft de kleur en kwaliteit langer mooi. Draag je leren schoenen ook niet te veel achter elkaar. Als je dat wel doet komt er veel transpiratievocht vast te zitten in de schoen. Dit zorgt ervoor dat de schoen minder soepel en mooi wordt.

Leren broek

Leren broeken schoonmaken is soms nog een lastig geval. De ene mag wel in de wasmachine en de andere niet. Je hebt ook veel leren broeken die vanbinnen met stof gevoerd zijn. Deze kun je vaak wel in de wasmachine doen. Doe de broek binnenstebuiten en op 30 graden in de wasmachine, op het fijne wasprogramma. Als je dit toch niet aandurft kan je ook altijd de vlekken er met een handsopje uithalen.