Hoe ergerlijk het ook is, we ontkomen er niet aan: vetvlekken in je kleding. Tijdens het koken is een vetvlek al snel gemaakt en denk je dat jouw favoriete shirtje is verpest. Ondanks dat deze vlekken erg hardnekkig zijn, is het nog reden om je kledingstuk weg te gooien. Er zijn namelijk een aantal tips hoe jij vetvlekken uit kleding krijgt. Lees hieronder verder!

Citroen

Wellicht dat jij thuis nog een citroen hebt liggen die nu goed van pas kan komen, deze tip werkt voornamelijk bij kleinere vetvlekken. Snij een schijfje van de citroen af en wrijf ermee over de vlek. Strooi er vervolgens wat zout overheen en laat dit intrekken. Klop het zout eraf en dep eventueel nog na met een vochtige doek. Voor de zekerheid kan je het item nog in de wasmachine wassen op het reguliere programma.

Wasbenzine

Deze tip werkt ook goed voor als de vetvlek al wat langer in je kledingitem zit. Doe wat wasbenzine op een doekje en dep het vervolgens op de vetvlek. Laat dit goed intrekken en was het item daarna op normale temperatuur in de wasmachine. Grote kans dat oude vetvlek helemaal uit je kleding is verdwenen!

Talkpoeder

Je krijgt vetvlekken er het beste uit wanneer je ze meteen aanpakt. Hoe langer je ermee wacht, hoe meer het vet al is ingetrokken. Talkpoeder zorgt ervoor dat het vet direct wordt opgenomen en voorkomt hardnekkige vlekken. Bedek de vetvlek volledig met het poeder en laat dit ongeveer een half uur inwerken. Borstel het poeder weg met bijvoorbeeld een oude tandenborstel met zachte haren. Harde haren kunnen de vezels van de stof beschadigen waardoor je nog verder van huis bent. Deze truc werkt ook met babypoeder of zuiveringszout!

Afwasmiddel

Voor veel vlekken is afwasmiddel de gouden tip en dat geldt ook voor vetvlekken. Doe wat afwasmiddel op een doekje of sponsje en wrijf ermee over de vetvlek. Wees vooral niet te zuinig met de hoeveelheid afwasmiddel. Gebruik alleen kleurloze zeep want het kan zo zijn dat de stof verkleurt als je bijvoorbeeld groene afwasmiddel gebruikt. Stop je kledingitem hierna nog in de wasmachine en de vetvlek is uit je kleding verdwenen.

Papier

Voor deze tip heb je een stuk grauw papier nodig, fruitzakken van de groenteboer zijn hier vaak van gemaakt. Leg de ruwe kant naar beneden en ga er met een strijkijzer overheen. Herhaal deze methode totdat het papier geen vet meer opneemt. Voilà de vetvlek is als sneeuw voor de zon verdwenen!

Tandpasta

Heb jij bijvoorbeeld vetvlekken in je vloerbedekking of tapijt gekregen? Dan is tandpasta voor jou de gouden tip. Breng wat tandpasta aan op een schone doek en wrijf hiermee voorzichtig over de vetvlek. Dep vervolgens met wat lauw water er overheen en de vetvlek is in mum van tijd verdwenen.