Heb je vroeger gouden munten verzameld en kom je ze voor de zoveelste keer tegen tijdens het opruimen? Dan vind je het misschien tijd worden om afscheid te nemen van je verzameling. Gooi ze niet direct weg, want gouden munten kunnen geld waard zijn. Je kunt er weliswaar niet (meer) mee betalen, maar toch kunnen ze veel geld opleveren als je ze verkoopt. Denk overigens niet dat gouden munten altijd geld waard zijn, want dat is niet het geval. Hierdoor weet je misschien niet precies hoe je te werk moet gaan. Daarom lees je in deze tekst hoe je jouw gouden munten verkoopt.

Zoek uit om welke munten het gaat

Om te bepalen of gouden munten verkopen aantrekkelijk is, moet je eerst weten welke munten je in bezit hebt. Misschien heb je dit vroeger keurig op een papiertje geschreven, maar lang niet iedere verzamelaar ging zo nauwkeurig te werkt. Zo hebben veel mensen al hun munten samen in een bakje bewaard. Leeg het bakje in dat geval en sorteer de munten. Wanneer je dit gedaan hebt, kun uitzoeken om welke munt(en) het gaat. Soms staat erop uit welk land de munt afkomstig is. Dit maakt het een stuk makkelijker om te achterhalen welke munt(en) je bezit. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Typ in dat geval een omschrijving van de munt in op het internet. Op deze manier lukt het je relatief snel om te achterhalen om welke munt het gaat.

Laat gouden munten taxeren

Laat gouden munten taxeren

Weet je welke munten je bezit? Dan kun je direct ook opzoeken of ze geld waard zijn. Als de munten van echt goud zijn, is die kans groot. Toch raden wij je niet aan af te gaan op het oordeel van anderen. In het verleden is het namelijk al regelmatig voorgekomen dat gouden munten (ver) onder de daadwerkelijke waarde verkocht werden. Wil je dit voorkomen? Probeer de waarde van gouden munten dan niet zelf te achterhalen, maar laat deze taxeren door een goudexpert.

Wie zijn gouden munten wil laten taxeren, kan terecht bij Specialisten van Waarde. Hier kun je over het algemeen binnenlopen zonder afspraak. Een goudexpert neemt je mee naar een discrete ruimte, waar vervolgens de taxatie plaatsvindt. Doordat je zelf bij de waardebepaling bent, weet je zeker dat alles eerlijk verloopt. Tijdens de taxatie van gouden munten kijkt een goudexpert ook of er sprake is van verzamelwaarde. Is dit het geval? Dan kun je jouw gouden munten vaak voor veel meer verkopen dan wanneer je puur afgaat op de goudprijs.

Verkoop ze aan een goudexpert

Als jouw gouden munten geld waard zijn, kunnen wij ons voorstellen dat je ze wilt verkopen. In dat geval leveren ze je immers nog iets op en dat is niet het geval als je ze opnieuw in de kast legt. Heb je jouw munten meegenomen naar een goudexpert? Dan brengt hij er waarschijnlijk een bod op uit als ze geld waard blijken te zijn. Je krijgt hier altijd een eerlijke prijs voor jouw gouden munten, iets wat meestal niet het geval is als je ze zelf via het internet verkoopt. Accepteer je het bod? Dan word je vaak direct contant uitbetaald. Je kunt er ook voor kiezen om het geld over te laten maken.