Huisdieren: het zijn de leukste wezens om in je omgeving te hebben alleen de haren die ze achterlaten zijn ontzettend vervelend. Je let even niet op en de dierenharen zitten overal verweven in je kleding. Heb jij ook last van dit probleem? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet waarmee je makkelijk katten- en hondenharen van je kleding kan verwijderen.

Kattenharen verwijderen van kleding

#1 Plakband

Dierenharen verwijderen van je kleding hoeft geeneens zo moeilijk te zijn. Het enige wat je voor deze tip nodig hebt, is een rol plakband. Wikkel wat plakband om je hand, met het plakgedeelte aan de buitenkant, en dep er als het ware mee tegen je kleding. Je zult zien dat de hondenharen als sneeuw voor de zon van je kleding verdwijnen.

#2 Een roller

Kattenharen op je kleding kan je het makkelijkste verwijderen met een kledingroller. Deze rollers zijn er speciaal voor gemaakt om pluisjes en dierenharen van je kleding af te krijgen. Dit artikel is vrijwel in alle huishoudwinkels te verkrijgen. Succes!

#3 In de droger

Heb jij de pech dat de kattenharen nog steeds op je kleding zitten nadat je het in de wasmachine hebt gestopt? Stop dan je kledingitems in de droger voor een beter resultaat. De beste tip is om hierbij een panty in de droger te stoppen. De panty zal alle dierenharen opvangen, gebruik daarom een oude panty die je niet meer aandoet.

#4 Een ballon

We weten allemaal wat voor crime het is om kattenharen van kleding te verwijderen. Maar met deze tip wordt het toch een stuk makkelijker! Blaas een ballon op en veeg hiermee langs je kleding. De elektriciteit van de ballon trekt in één keer alle haren naar zich toe.

Kattenharen kleding

#5 Schuursponsje

Kattenharen kan je makkelijk van je kleding halen door er met een schuursponsje overheen te gaan. Gebruik hiervoor de ruwe kant en veeg zachtjes in één richting over je kledingitem. Je zult zien dat alle dierenharen aan de spons blijven kleven.

#6 Huishoudhandschoenen

Gebruik voor deze tip rubberen huishoudhandschoenen. Met deze handschoenen kan jij makkelijk de dierenharen bij elkaar vegen en eraf halen. Door het materiaal trekken de haren als een soort magneet naar de handschoenen. Handig toch?

#7 Vochtige doek

Je kunt makkelijk hondenharen verwijderen van je kleding met een vochtige doek. Deze tip werkt met name goed voor broeken die onder de dierenharen zitten. Wrijf er rustig overheen en je zult zien dat je de haren makkelijk kunt verwijderen. Deze tip werkt trouwens ook goed met vochtige handen. Maak je vingers een beetje vochtig en wrijf de haren bij elkaar.

Wist jij dat honden onthouden wat hun baasjes doen? Lees er hier meer over!