Je haar is waarschijnlijk iets dat jou erg dierbaar is. Je wilt je haar daarom ook zo gezond en zo mooi mogelijk willen houden. Maar, met alle feestdagen en galafeesten achter de rug heb jij je haar vast vaak genoeg gestyled en helaas gaat dit vaak ten koste van de glans en gezondheid van je haar. Ben je nou benieuwd naar hoe jij je haar ondanks het stylen mooi en gezond kan houden? Lees dan dit artikel verder!

Hittebescherming

Heat protector is iets dat absoluut niet in jouw badkamer kast mag ontbreken. Gekrulde of mega steile haren zien er natuurlijk fantastisch uit, maar helaas bezorgen jouw verhitte haartangen je haar uitdroging en beschadiging. Een heatprotector legt een onzichtbaar laagje over jouw haar, waardoor de hitte niet direct op je haren wordt aangebracht en de schade zo beperkt wordt. Deze bescherming heeft jouw haar niet alleen nodig wanneer je deze krult of stijlt. Ook wanneer jij jouw haar droog föhnt is het verstandig om je haar tegen de hitte te beschermen.

Milde reiniging

Het is natuurlijk belangrijk om zo nu en dan je haar te wassen en waarschijnlijk is de tip dat je dit niet elke dag moet doen wel bij jou bekend. Maar, let bijvoorbeeld ook op bij het kopen van een shampoo dat deze niet te agressief is. Shampoo is toch een product dat jouw haar van oliën ontdoet, en laten deze oliën nou net precies zijn wat jouw haar ook zacht en gezond maakt. Zorg er dus voor dat je een shampoo koopt die niet te drogend is. Zo zou je kunnen gaan voor een shampoo zonder sulfaten. Verder kun je voor fijne, zachte shampoos eens een kijkje kunnen nemen tussen de detox producten van Davines.

Milde reiniging

Gebruik een haarcrème

Als je uit de douche komt en je je haren lekker hebt gewassen met shampoo en verzorgd hebt met conditioner en eventueel een masker, kun jij jouw haar nog een extra hydratatie boost geven met een haarcreme. Er zijn talloze haarcrèmes op de markt. Zo kun je zeker een product vinden dat goed bij jouw haar past. Heb jij bijvoorbeeld krullend haar dat jij graag zou willen accentueren? Dan is een haarcrème een fantastische optie om jouw krullen stralend en zacht te maken. Daarnaast zal de haarcreme nog wat extra verzorging in jouw huidverzorgingsroutine aanbrengen.

Zo zijn er verschillende dingen waar jij rekening mee kunt houden om de gezondheid van jouw haar optimaal te houden. Voor de volgende keer dat jij je haar gaat stijlen met hitte, is het verstandig om je haar te beschermen tegen de hoge temperaturen. Ook zo min mogelijk je haar wassen met een milde shampoo zal de hydratatie van jouw haar waarborgen. Verder is een haarcrème een mooie afsluiter om je haar van wat extra glans te voorzien.