In ons koude kikkerlandje ontkomen we helaas niet aan de regenbuien. Hoe frustrerend is het als je een afspraak hebt maar daarvoor eerst een flinke regenbui moet trotseren? Zeker voor onze make-up look doen de regenbuien niks goed. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje om je make-up toch nog te redden na een regenbui.

BB-cream

Zie je de flinke plensbuien al door je raam? Kies dan voor een BB-cream in plaats van een foundation. Een BB-cream is net wat lichter van structuur en loopt minder snel uit. Ee BB-cream is een combinatie van een foundation gemengd met een dagcrème. Hierdoor verzorg je je huid goed terwijl je het ook meteen camoufleert. Als je een foundation aanbrengt op je huid en je gaat hierna door een regenbui, merk je dat de foundation uit gaat lopen. Dit ziet er niet alleen heel raar uit maar het zorgt ook voor enorme vlekken.

Primer

Een primer is nog een vrij nieuw product in beauty-land. Het heeft wat weg van een dagcrème, het is een goede basis voor onder je make-up. Een primer zorgt ervoor dat je make-up gedurende de dag goed blijft zitten. Het voorkomt dus dat je foundation of oogschaduw bijvoorbeeld gaat uitlopen. Voor een regenachtige dag is dit beauty product dan ook onmisbaar. Naast een primer is een fixingspray ook een goede oplossing. Dit product gebruik je dan weer net andersom. Waar je een primer onder je make-up doet, spray je de fixingspray over je make-up. Een fixingspray is bijna identiek aan een primer.

Neem je beauty tas mee

Wanneer je al ziet dat het keihard regent kan je beter je mascara of lippenstift pas op bestemming aanbrengen. We kennen allemaal wel de struggle met het wegpoetsen van uitgelopen mascara. Dit krijg je vaak niet netjes weg en er blijft een zwarte gloed op je gezicht. Neem daarom altijd wat essentiële beauty producten mee in je tas. Zo ben jij goed voorbereid ?.

Wattenstaafjes

Wattenstaafjes zijn in een situatie van uitgelopen make-up je redmiddel. Je krijgt de make-up net iets beter weg dan met je vinger en het is ook wat hygiënischer. Krijg je de make-up alsnog moeilijk weg, ook met behulp van water? Neem dan voor de zekerheid altijd een klein potje make-upremover mee. Ook heb je hele handige pads waarin de remover al is verwerkt. Zo heb jij je make-up look in no-time weer gefixt.

Waterproof

Hoe voor de hand liggend deze tip ook is, hij werkt echt. Naast waterproof mascara heb je sinds kort ook steeds meer make-up producten die waterproof zijn. Denk hierbij aan oogpotloden, lippenstift of wenkbrauw producten.

Vermijd lipgloss

Lipgloss in combinatie met water is absoluut geen goed idee. Dit zorgt voor een enorme plakboel en dat is wel het laatste wat we willen. Vervang je lipgloss voor hoelang het nodig is voor een lippenbalsem. Dit zorgt toch nog voor een verzorgde uitstraling en het voorkomt wat poetswerk.