Het is alweer bijna herfst en dat betekent: tijd voor een nieuw interieur! Weg met de zomerse kleuren en de stranddecoratie, en verwelkom warme herfstkleuren en wollen kleedjes. Wil je weten hoe je je huis herfstklaar kan maken? Wij hebben een aantal decoratietips voor je op een rijtje gezet!

Bloemen

Je zou misschien denken dat bloemen meer een soort decoratie is voor de zomer, maar niks is minder waar! Er zijn ook veel bloemen die passen bij de herfst. Verwen jezelf dan ook elke week of elke twee weken met een mooie bos bloemen. En je hoeft niet eens naar buiten in het slechte herfstweer, want veel bloemisten kunnen gewoon bloemen bezorgen! Andere bloemen die erg goed passen bij de herfst zijn droogbloemen. Ze zijn vaak te vinden in mooie herfstkleuren en ze zijn erg makkelijk te verzorgen omdat je deze droogbloemen nooit water hoeft te geven.

Kleuren

Geef je huis een écht herfstgevoel door de kleuren aan te passen. Maak gebruik van aardetinten en rustige kleuren om je huis een natuurlijk uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan crème, beige, bruin en roest kleuren. Ook donkere kleuren als zwart, donkergroen en donkerbruin zijn kleuren die passen bij de herfst. Een leuke interieurtip: richt elk seizoen je huis opnieuw in zodat het past bij het seizoen. Je hoeft niet allerlei nieuwe meubels te kopen, maar verwissel wat details en decoratiestukken. Verwissel bijvoorbeeld de kussens van je bank en hang andere foto’s op aan de muur. Zo voelt je huis elk seizoen weer als nieuw!

Sfeerverlichting

Het is weer sneller donker en dat betekent dat jouw huis vast wat meer sfeer kan gebruiken. Wat hierbij goed van pas kan komen, is sfeerverlichting. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt deze verlichting voor meer sfeer. Het kan dus zeker goed zijn om dit aan jouw interieur toe te voegen. Bij sfeerverlichting zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld kaarsen en andere kleinere lichtbronnen. Wat sfeerverlichting kan eigenlijk niet ontbreken in jouw herfst interieur, want hiermee maak je het meteen een stuk gezelliger.

De bank

De bank

Je zal in de herfst veel tijd doorbrengen op de bank onder een dekentje. Zorg er dan ook voor dat dit de meest comfortabele plek in huis wordt. Leg warme gebreide dekentjes op de bank in mooie herfstkleuren, leg comfortabele kussentjes neer en steek sfeervolle kaarsjes aan. Je kan ook de theedoos in de buurt plaatsen en je wollen sokken dicht bij de bank neerleggen. Zo kan je altijd lekker op de bank kruipen met een kopje thee en het knusse herfstgevoel krijgen!

Zachte stoffen

Wat eigenlijk ook echt thuishoort in jouw herfst interieur, zijn zachte stoffen. Dit geeft jouw interieur namelijk een boost, want op deze manier ziet het er direct warmer en sfeervoller uit. Denk bijvoorbeeld eens aan het toevoegen van een vloerkleed van een zachte stof. Jouw interieur kan er hierdoor direct al anders uit gaan zien. Bovendien horen zachte, warme stoffen natuurlijk wel bij de herfst- en wintermaanden. Want niet alleen zorgen zachte stoffen in je interieur ervoor dat het er gezellig uitziet, ook zorgt het met bijvoorbeeld een zacht vloerkleed voor lekkere warme voeten. Hoe dan ook zijn zachte stoffen in jouw interieur zeker iets om over na te denken.

Als jij jouw huidige interieur graag wilt omtoveren tot een echt herfst interieur, zijn bovenstaande dingen haast onmisbaar. Probeer dus zeker een of meerdere van deze dingen toe te voegen, om een echt herfst effect in jouw interieur te creëren. Laat die koude herfstdagen maar komen, want met jouw toffe herfst interieur vermaak jij je binnen prima!