Airsoft is een zeer mannelijke activiteit. Het put immers veel uit het leger en militaria, en is een ideaal tijdverdrijf voor alle vuurwapen liefhebbers – en de populaire veronderstelling is dat dit alles vooral het domein van mannen is. Wat natuurlijk niet waar is. Ook vrouwen zijn hierin geïnteresseerd – en wat meer is – zij zijn zeer welkom in de airsoft gemeenschap. Ze nemen deel aan shooters, nemen deel aan het organiseren van airsoft evenementen en werken in airsoft winkels. Hoewel het er nog steeds niet veel zijn, zijn er elk jaar meer vrouwen in airsoft – en dat mag niemand verbazen. Deze zeer boeiende hobby kan immers interessant zijn voor mensen van alle leeftijden, beroepen en geslachten.

Voor meisjes met een passie voor vuurwapens

Airsoft trekt meisjes aan die al een passie hebben voor schieten. Ze gaan vaak naar de schietbaan of zijn geïnteresseerd in de geschiedenis van wapens en militairen. Ze hebben al een eerste contact gehad met echte vuurwapens of verschillende soorten pneumatische wapens. Airsoft is een natuurlijke evolutie voor dergelijke interesses, omdat het de mogelijkheid biedt zichzelf in actie te testen en de verworven kennis in de praktijk te gebruiken. Het biedt meer opwinding dan recreatieve schietoefeningen, omdat het gaat om een echte tegenstander. Het is een ideale vorm van recreatie voor vrouwen die ervan droomden soldaat of politievrouw te zijn, maar niet de kans of de moed hadden om deze droom waar te maken. Airsoft kan dit perfect compenseren, want het spelscenario gaat ook vaak over goed vechten tegen slecht.

Airsoft guns zijn het meest vitale onderdeel van airsoft. Er wordt grote zorg aan besteed om ervoor te zorgen dat ze er zo goed mogelijk uitzien en zo goed mogelijk functioneren, zonder de veiligheid van het gebruik uit het oog te verliezen. Ze zijn volledig legaal en vereisen geen vergunningen. Dit maakt ze een zeer goed alternatief voor wapenliefhebbers die graag vuurwapens willen verzamelen, maar dit te duur vinden of te veel formaliteiten met zich meebrengen. Airsoft geweren imiteren alle iconische modellen van historische en hedendaagse wapens. Het aanbod van de airsoft markt is verbluffend, waardoor een aanzienlijke collectie airsoft geweren kan worden opgebouwd. Het beste is om ze online te kopen, bijvoorbeeld op de Gunfire website, waar we airsoft geweren en airsoft snipers van verschillende fabrikanten kunnen vergelijken en veel kunnen leren over airsoft zelf.

Voor vrouwen die op zoek zijn naar een boeiende fysieke activiteit

Voor vrouwen die op zoek zijn naar een boeiende fysieke activiteit

Airsoft is nauw verwant aan het brede militaire begrip, bevat elementen van militaire strategie en cultuur, raakt aan historische kwesties en brengt natuurlijk heel veel fysieke activiteit met zich mee. Het is echter niet eentonig en bestaat niet uit het steeds herhalen van dezelfde reeks bewegingen. Bij airsoft gebeurt er veel tegelijk, maar we kunnen de aard van het spel ook aanpassen aan onze conditie. Je kunt kiezen voor de zeer intensieve speedsoft, waarbij je snel moet rennen, obstakels moet trotseren, kruipen en springen. U kunt ook deelnemen aan urenlange evenementen in bosrijke gebieden, waarbij u uw tegenstander moet besluipen en een groot gebied moet doorkruisen, maar in een langzamer tempo – of op de loer liggen, waarbij geduld en stealth vereist zijn. Of je kunt gaan voor CQB-scenario’s, gehouden in gesloten ruimtes, die intens kunnen zijn, maar niet zo erg als speedsoft.

Airsoft is een teamactiviteit, die synergie met je team vereist. Het biedt grote mogelijkheden om interpersoonlijke relaties op te bouwen, wat een geweldige kans is om langdurige vriendschappen te vormen. Dit zijn ook redenen waarom wij airsoft niet alleen aan mannen, maar ook aan vrouwen aanraden. De meiden die het spel al jaren spelen zijn het bewijs genoeg dat het andere geslacht ook goed is in airsoft.