Wie in de wereld van beautyproducten duikt, ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel te ontdekken! Hoewel de perfecte producten er voor iedereen weer anders uitzien, kunnen we wel vertellen wat de belangrijkste categorieën zijn om aan te denken. Van voedende bodylotion tot stralende make-up: dit zijn onze tips.

Dagcrème

Waar we absoluut niet zonder kunnen? Een goede dagcrème! Denk aan een crème van Clinique, met een bewezen doeltreffende werking. Of je nu een droge of een vette huid hebt: iedereen heeft baat bij huidverzorging met een goede crème. Je moet wel de crème bedoeld voor jouw huidtype uitkiezen, zoals wordt vermeld op de verpakking. Smeer je gezicht er dagelijks mee in, voor een gezonde uitstraling.

Make-up

Om te voorkomen dat dit een ellenlange lijst wordt, voegen we de categorie make-up even samen. Natuurlijk vallen er een heleboel verschillende producten onder het kopje make-up, maar hierbij is het belangrijk om zelf je ware favorieten te kiezen. Van mascara tot oogschaduw, van wenkbrauwpotlood tot lipstick. Haal in ieder geval make-up van een vooraanstaand merk in huis, zoals M·A·C. Zo ben je er zeker van dat het goed blijft zitten en haal je je ware schoonheid naar boven.

Bodylotion

Hierboven hadden we het bij dagcrème al over het voeden van de huid. Wat hier ook bij helpt? Bodylotion! Breng idealiter standaard na het douchen een goede laag bodylotion aan, over de gehele huid. Let er ook hier weer op dat je een lotion kiest die bij jouw huidtype past. Je gaat huidveroudering tegen en kiest voor een alom stralende huid.

Lippenbalsem

Met name in de winter hebben we ‘m flink nodig: lippenbalsem. De balsem voorkomt of geneest scheurtjes in de lippen en uitgedroogde lippen. Als je lippenbalsem consequent smeert, blijf je de lippen voeden. Probeer hier dus regelmatig aan te denken!

Gezichtsmasker

Gezichtsmasker

Verwen je gezicht van tijd tot tijd met een goed masker. Hier zitten verschillende voordelen aan. Zo kan een gezichtsmasker herstellen, verstevigen of reinigen. In sommige maskers worden verschillende werkingen gecombineerd, andere gezichtsmaskers zijn weer gericht op een specifieke werking: zoals het verwijderen van dode huidcellen. Doordat je het masker een tijdje laat zitten, kan de huid de ingrediënten goed opnemen. Dit heeft een voedende werking! Dat niet alleen: het is ook een heerlijk ontspanmomentje, een masker opdoen. Ga erbij in bad, of lees een goed boek – om maar iets te noemen.

Zonnebrand

De laatste, maar zeker niet de minste tip: haal een goede fles zonnebrand in huis. Dit heb je namelijk absoluut nodig ter bescherming van de huid. In de zomer gebruik je zonnebrand natuurlijk het vaakst, maar vergeet zo’n beschermend laagje ook niet op zonnige dagen in de verdere seizoenen. Daarnaast heb je baat bij zonbescherming verwerkt in je dagcrème, mocht je vaak buiten te vinden zijn. Je gaat hier huidveroudering flink mee tegen. En zo kun je dus zo lang mogelijk van een mooie huid genieten.