Voor curvy vrouwen komt er tegenwoordig ook steeds meer kleding! En dat is fijn voor als je net een wat grotere maat hebt, maar toch modieuze kleding wilt kunnen dragen. Maar waar moet je nou op letten bij het kopen van kleding met een iets grotere maat? Hieronder vind je een aantal tips voor het uitzoeken van kleding voor mensen met curves!

Draag de juiste BH-maat

Het dragen van de juiste BH-maat is erg belangrijk. Dit geldt overigens niet alleen voor curvy vrouwen, maar ook voor vrouwen die kleinere maten dragen. Als je BH te klein of te groot zit, kun je dit vaak zien door de kleding heen. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Ook voelt het niet fijn wanneer je een te kleine BH draagt, dit kan gaan knellen en misschien zelfs schuren. Een te grote BH zit ook niet fijn, als de bandjes telkens afzakken moet je ze weer omhoogschuiven en dit is natuurlijk niet erg praktisch. Je kunt je laten informeren bij een lingeriezaak voor het uitzoeken van de juiste BH-maat. Zij kunnen je professioneel helpen en kunnen precies opmeten welke maat je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je de juiste BH-maat hebt en dat deze niet door je kleding te zien is!

Kies de juiste maat

Kies de juiste maat

Voor curvy vrouwen kan het soms lastig zijn om de goede maat te vinden. Want moet je juist voor een iets strakkere maat gaan of een maat dat net wat losser zit? Over het algemeen komt de kleding beter tot zijn recht als het niet te strak zit en goed past. Als de kleding te strak zit, gaat het knellen en is het ook niet fijn om te dragen. Met de goede maat hoef je niet de hele tijd je kleding omhoog of juist omlaag te trekken en ook je figuur komt beter uit in een wat grotere maat.

Ga voor kwalitatief materiaal

Het kiezen van de juiste materialen voor je kleding is ook erg belangrijk. Te dunne stoffen laten je vaak niet al te flatteus overkomen en daarom kun je beter voor de wat kwalitatievere stoffen gaan. Let hier vooral op bij strakke stoffen. In de wat goedkopere stoffen zoals polyester en acryl ga je gauw zweten, wat je wilt voorkomen. Een voorbeeld van een kwalitatieve stof is viscose. In viscose ga je niet zweten en daarbij naast is het materiaal erg duurzaam.

Draag catchy accessoires

Draag catchy accessoires

Om extra stylish over te komen, is het natuurlijk leuk om wat accessoires aan je outfit toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Oorbellen
  • Kettingen
  • Armbanden
  • Schoenen
  • Tassen

Ga bijvoorbeeld voor een paar grote oorbellen en combineer deze met een subtiele ketting. Of combineer een paar kleurrijke schoenen voor als je een wat neutralere outfit draagt. Koop een leuke schoudertas die je goed kan combineren met verschillende soorten kleding. Met accessoires maak jij je outfit helemaal af en ben jij klaar om op stap te gaan!