Acrylnagels zorgen voor dat echte va-va-voom effect en geven een verzorgende uitstraling. Alleen zodra de nepnagel te ver gaat uitgroeien, ziet het er niet meer mooi uit en wil je ze er het liefst afhalen. Maar hoe krijg je acrylnagels eraf? Wij zetten een aantal manieren op een rij.

Hoe haal ik acrylnagels eraf?

#1 Aceton

Zodra jij acrylnagels hebt laten zetten, gaat de conditie van je eigen nagel flink achteruit. Ga er dus vanuit dat jouw eigen nagels een flinke verzorgingsbeurt nodig hebben nadat je nepnagels eraf zijn. De eerste manier om zelf acrylnagels te verwijderen, is door ze te weken in aceton. Hier gaan wel een aantal stappen aan vooraf.

 • Stap 1: Knip de acrylnagels zo ver mogelijk af. Zorg ervoor dat je niet je eigen nagelgebied raakt, anders gaat dit bloeden.
 • Stap 2: De volgende stap om de acrylnagels eraf te halen, is om met een grove nagelvijl de lak weg te vijlen. Hiermee probeer je zoveel mogelijk van de acrylnagels te verwijderen.
 • Stap 3: Vul een ruime kom met aceton en smeer vervolgens wat vaseline rondom je nagels. Aceton heeft een agressieve werking op je huid dus het is belangrijk om jezelf te beschermen.
 • Stap 4: Doorweek een wattenbolletje met aceton en breng dit per acrylnagel aan. Wikkel het bolletje strak om je nagel en dek het af met wat aluminiumfolie. Laat je nagels een uur in de aceton weken.
 • Stap 5: Haal de folie met wattenbolletjes van je nagels af en als het goed is kan je de acrylnagels er voorzichtig afwrijven. Gebruik een bokkenbootje om de nagels eraf te schuiven.
 • Stap 6: Vijl vervolgens de acrylsubstanties eraf en breng je eigen nagels weer in vorm.

De kruidvat heeft een speciale remover waarmee het nog makkelijker wordt om acrylnagels te verwijderen. Vraag in de drogisterij om hulp of advies als dat nodig is. Waarschuwing: gebruik deze remover niet om nagellak te verwijderen van je natuurlijke nagel.

#2 Flosdraad

Voor deze methode heb je een tweede persoon nodig. Je gaat namelijk de acrylnagels verwijderen door middel van flosdraad en daar moeten twee handen aan te pas komen. Hoe haal je acrylnagels eraf met flosdraad? Volg de stappen die hieronder staan beschreven!

 • Stap 1: Gebruik een bokkenbootje om de onderrand van je acrylnagel voorzichtig omhoog te duwen. Hierdoor zit de nagel al half los.
 • Stap 2: Laat je hulppersoon voor je zitten en laat diegene met een stuk flosdraad onder de rand van je acrylnagel schuiven. Houd het draad met beide handen goed vast. Laat het flosdraad vervolgens naar voren en achter bewegen, totdat de nepnagel vanzelf loskomt. Doe dit heel voorzichtig want je wilt natuurlijk niet dat je eigen nagel meekomt. Auch…
 • Stap 3: En als laatste vijl je jouw natuurlijke nagel weer in model. En voilà, zo makkelijk kan het zijn 😉.

#3 Wegvijlen

Zelf acrylnagels eraf halen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Voor deze methode heb je alleen een nagelknipper, bokkenpootje en een vijl nodig. Deze manier is tevens ook het beste voor je natuurlijke nagel, je beschadigd ze hierdoor minimaal.

 • Stap 1: Knip de acrylnagels zo kort mogelijk af. Komt de nagelknipper lastig door de dikke laag acryl? Vijl dan eerst een gedeelte van je nagel weg.
 • Stap 2: Dan kan nu het echte vijlen beginnen. Gebruik de grove kant van de vijl en ga door met vijlen totdat de meeste acrylsubstantie van je nagel eraf is.
 • Stap 3: Pak vervolgens je bokkenpootje er weer bij en gebruik het stokje om de rand van de acrylnagel omhoog te duwen. Herhaal dit totdat de acrylnagel eraf valt.
 • Stap 4: Vijl jouw natuurlijke nagels weer in vorm.

Ben je bang om je eigen nagels flink te beschadigen? Dan kan je het ook door een professional laten verwijderen. Dit kost je vaak wel wat meer geld maar dan ben je er gegarandeerd van dat het goed gaat 😉.