Het is bijna winter. Dat betekent dat je waarschijnlijk meer tijd binnenshuis gaat spenderen. De winter wordt gekenmerkt door de korte dagen en juist daarom is het fijn als jouw huis veel gezellige verlichting heeft. Nu is het zo dat iedere Nederlander wordt geraakt door de inflatie en de hoge gasprijzen zijn waarschijnlijk een reden dat je de lampen liever uit dan aan hebt. Gelukkig zijn er een aantal manieren om meer te genieten van gezellige lichtjes zonder te veel te betalen. Ben je benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt? Lees dan vooral verder, want je leest het in deze blog!  

Check je lampen

Deze tip is waarschijnlijk het belangrijkst: check al jouw lampen. Er zijn namelijk verschillende soorten lampen. Denk bijvoorbeeld aan: de gloeilamp, halogeenlamp en de ledlamp. Wist je al dat je een hele hoop kunt besparen op het moment dat je al jouw gloei- en halogeenlampen gaat vervangen voor ledlampen? Ledlampen zijn namelijk een stuk zuiniger dan die andere twee lampsoorten. Het kan zo zijn dat je nog niet eerder voor ledlampen hebt gekozen, omdat de aanschafprijzen wat hoger liggen. Toch willen we je aanraden om je daar geen zorgen om te maken. Er zitten namelijk een hele hoop voordelen verbonden aan de ledverlichting. Ze zijn namelijk niet alleen een stuk zuiniger dan gloei- en halogeenlampen: ze gaan ook nog eens tot negen keer langer mee!

Beperk de stroomkosten

De inflatie heeft bij veel mensen hard toegeslagen; waarschijnlijk heb jij er ook last van. Toch heb jij waarschijnlijk ook behoefte aan gezellige verlichting. Hoewel je een heel eind komt met de vorige tip, kun je ook andere trucjes toepassen om de energieprijzen een beetje te drukken. Zorg bijvoorbeeld dat je alle stekkers uit de stopcontacten haalt, zo verbruik je minder stroom. Op het moment dat je dat teveel gedoe vindt, kun je er ook voor kiezen om een verlengsnoer of kabelhaspel aan te schaffen. Als je daar alle stekkers in steekt, hoef je alleen de stekker van het verlengsnoer of kabelhaspel eruit te halen. Wil je meer handige tips? Kijk op deze website en ontdek andere manieren om geld te besparen.

Kies ook voor kaarsjes

Kies ook voor kaarsjes

Als je op zoek bent naar goedkope, toch gezellige verlichting dan kun je ook kiezen voor kaarsjes. Kaarsjes genereren niet alleen licht, maar ook warmte. Op deze manier wordt het nog net iets makkelijker om de maandelijkse kosten wat omlaag te brengen. Hoewel kaarsjes misschien geen fel licht hebben, zijn ze wel een hele gezellige lichtbron. Als je wil profiteren van de gezelligheid én de warmte, raden we stompkaarsen en waxinelichtjes aan. Deze combinatie is exact wat jij nodig hebt deze winter.