Je hebt vast weleens gehoord van een aannemer. Alhoewel dit een bekende term is, weet lang niet iedereen wat een aannemer precies doet. In principe coördineert een aannemersbedrijf een volledige klus van A tot Z. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de bouwtekeningen, inkoop van materialen en het aanvragen van vergunningen. Daarnaast is hij voor jou het aanspreekpunt tijdens de klus.

Nu je weet wat een aannemer doet, vraag jij je misschien af wanneer je zo’n vakman inschakelt. In deze tekst lees je waar een aannemer je mee kan helpen.

Nieuwbouwwoning

Heb je een kavel gekocht? Dan kun je vast niet wachten om eindelijk te beginnen met de bouw van je droomhuis. Voordat het eindelijk zover is, moet er van alles geregeld worden. Zo moet je bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien. Mogelijk heb je dit al helemaal in jouw hoofd zitten, maar dit is niet voldoende. Je moet het namelijk ook op papier zetten. Hierbij is het van belang dat je weet waar je rekening mee moet houden. Omdat de meeste mensen niet weten wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een nieuwe woning, schakel je bijvoorbeeld een aannemer uit Amsterdam in.

Een aannemer kan je van begin tot eind begeleiden bij de bouw. Hij gaat met jou om tafel om jouw wensen aan te horen en vertaalt dit uiteindelijk naar een bouwtekening. Doordat hij je precies aan kan geven wat er wel en niet mogelijk is, voorkom je dat je telkens aan het aanpassen blijft. Als je het ontwerp goedkeurt, gaat een aannemer verder met het project. Hij koopt de materialen in die nodig zijn voor de bouw en huurt vakmensen in om de verschillende werkzaamheden uit te voeren. Wil je bepaalde dingen zelf doen? Dan kun je dit in overleg met de aannemer afstemmen.

Renovatie

Renovatie

Wie denkt dat een aannemer alleen ingehuurd kan worden voor de bouw van een nieuwe woning, heeft het mis. Deze vakman kan namelijk ook de renovatie van een bestaande woning coördineren.  Zo zorgt een aannemer er bijvoorbeeld voor dat een grootschalige verbouwing tot een goed einde wordt gebracht. Daarnaast kan hij je van dienst zijn als je een specifieke ruimte in huis onder handen wilt nemen, zoals de badkamer of keuken. Voor de kleinere klussen in huis is het vaak niet nodig om een aannemer in te schakelen. Door de beperkte omvang kun je dergelijke klussen vaak prima zelf coördineren.

Uitbouw

Is jouw woning door gezinsuitbreiding te klein geworden? Dan kun je ervoor kiezen om je huis uit te laten bouwen. Je voorkomt op deze manier dat je moet verhuizen. Het realiseren van een uitbouw is alleen geen gemakkelijke opgave. Als je niet weet waar je moet beginnen of bang bent om de fout in te gaan, schakel je een aannemer in. Voor hem is het uitbouwen van een woning namelijk gesneden koek. Hij weet welke materialen hij in moet kopen en schakelt de benodigde vakmensen in, zoals een elektricien, loodgieter en dakdekker. Een aannemer zorgt er bovendien voor dat zij hun werk op de juiste momenten uitvoeren. Hierdoor is een uitbouw vaak relatief snel gerealiseerd.