We kennen het allemaal wel, je loopt langs de schappen in de drogist en je ziet allemaal verschillende kleuren haarverf staan. Je twijfelt even, zal ik het gewoon proberen? Thuis verven kan namelijk ontzettend leuk zijn, maar soms is het eng om het zelf te doen, omdat je bang bent dat het niet mooi wordt. Maar geen zorgen, met deze drie tips gaat het gegarandeerd lukken!

Kies de juiste haarkleur

Het kiezen van de juiste haarverf kan soms lastig zijn, maar er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar de ondertoon van je huid. Heb je een koele ondertoon? Ga dan voor een koele kleur, zoals asblond of een koele bruine tint. Heb je een warme ondertoon? Dan passen warme kleuren, zoals koper of karamel, beter bij jou. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de huidige kleur van je haar. Als je een lichte haarkleur hebt, dan is het makkelijker om naar een donkerdere kleur te gaan. Maar als je van donker naar licht gaat, dan kan dat soms meerdere verfbeurten duren.

Zorg voor goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden bij de hand hebt voordat je begint. Denk aan een verfbakje, kwast, handschoenen, een oude handdoek en een haarclip. Daarnaast is het ook belangrijk om je haar goed te verzorgen voordat je gaat verven. Was je haar bijvoorbeeld 24 uur van tevoren niet, zo bescherm je je hoofdhuid tegen eventuele prikkels. Maak je haar ook goed droog voordat je gaat verven. En als laatste, bescherm je kleren tegen verfvlekken door een oude blouse aan te trekken die je toch niet meer gebruikt.

Breng de verf goed aan

Breng de verf goed aan

Breng de verf op een rustige en zorgvuldige manier aan om slordige plekken te voorkomen. Begin altijd bovenaan en werk zo naar beneden. Zet eventueel een haarclip in je haar om de bovenste pluk niet per ongeluk te verven. Verdeel de verf goed en strijk met een kam door je haar om knopen te voorkomen. En als je klaar bent, laat de verf dan goed intrekken. Houd hierbij altijd de gebruiksaanwijzing in de gaten zodat je precies weet hoelang de verf moet intrekken. Heb je er al over nagedacht om ook je wenkbrauwen te verven met wenkbrauwverf? Zo creëer je binnen no-time een mooi geheel!

Thuis je haar verven kan ontzettend leuk zijn en het hoeft helemaal niet lastig te zijn. Door de juiste haarkleur te kiezen, goede voorbereiding te treffen en de verf rustig aan te brengen, gaat het gegarandeerd goed. Vergeet niet om altijd de gebruiksaanwijzing te lezen, zodat je precies weet wat je moet doen. Dus ga voor die mooie haarkleur en geef jezelf een hele nieuwe look!