Beige: een kleur die staat voor rust en soms onterecht als saai wordt bestempeld. In werkelijkheid biedt de neutrale tint een prachtig canvas waar je alle kanten mee op kunt. Wanneer je het op de juiste manier toepast en combineert, zal een beige interieur alles behalve saai zijn! Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt aanpakken? Lees dan de onderstaande tips en ideeën door.

Laat beige leven met diverse texturen

We geven het toe: een compleet beige interieur kan al snel eentonig worden. Gelukkig kun je dit eenvoudig vermijden door te mixen met diverse texturen. Combineer bijvoorbeeld de strakke eettafel met beige teddy stoelen, leg een hooppolig vloerkleed op de grond en creëer extra sfeer met een houten kastje. Door de variatie wordt de inrichting veel interessanter. Op de website gigameubel.nl vind je veel toffe beige meubels met allerlei texturen. Een aanrader om eens naar het uitgebreide assortiment te kijken en inspiratie op te doen!

Speel met verschillende tinten

De ene kleur beige is de andere niet. Er zijn eindeloos veel tinten waar je mee kunt experimenteren. Overweeg lichte beigetinten als je houdt van een luchtige ruimtelijke uitstraling. Gebruik juist veel diepere tinten als je een warm gevoel wil creëren. Wees niet bang om onderling te mixen en matchen. Dit kleurenspel maakt het interieur juist heel rijk.

Voeg levendige accessoires toe

Voeg meer leven toe aan je beige interieur met kunst en accessoires. Kies voor grote schilderijen, opvallende sierkussentjes of vazen met een uniek design. Dit brengt meer persoonlijkheid in het geheel. Je kunt hierbij binnen het neutrale kleurenpalet blijven, maar het is ook zeker niet verboden om een ander kleuraccent te gebruiken.

Ga voor een vleugje groen

Ga voor een vleugje groen

Vind je het te spannend om gekleurde accessoires in huis te halen? Breng dan de natuur naar binnen met kamerplanten. Hierdoor komt er zowel letterlijk als figuurlijk meer groen in huis. Als de contrasterende kleur toch te opvallend voor je is, kun je kiezen voor takken, een wildboeket of gedroogde bloemen. Deze kleuren zijn meer ingetogen. Uiteraard past het wel allemaal mooi in een beige pot of vaas.

Gebruik verlichting voor extra sfeer

Goede verlichting is essentieel om een beige interieur tot leven te brengen. Kies voor verschillende lichtbronnen, zoals vloerenlampen, tafellampen en hanglampen. Bij voorkeur met een warme lichtkleur. Hiermee creëer je niet alleen een gezellige sfeer in huis, maar voeg je ook extra dimensie toe aan de ruimte.

Op welke manier zou jij een beige interieur aankleden?