Als kapper wil je natuurlijk gebruik maken van de beste haarverf. Veel kappers gebruiken tegenwoordig natuurlijke producten, ook van haarverf. Natuurlijke producten zorgen ervoor dat het haar in goede conditie blijft en dat je hoofdhuid goed verzorgd wordt! Wat voor voordelen heeft het gebruik van natuurlijke haarverf nou precies? Hieronder lees je waarom natuurlijke haarverf een goede keuze is!

Je haar blijft glanzend en gezond

Wanneer je haar kleurt met haarverf, is de kans groot dat het ammoniak en andere chemicaliën bevat. Dit is erg slecht voor de kwaliteit van het haar. Ammoniak zorgt er namelijk voor dat de haarschubben openen en daardoor breekt je haar en wordt het sneller droog en dof. Dit kun je voorkomen door gebruik te maken van een natuurlijke haarverf. Een natuurlijke haarverf bevat geen ammoniak en dat betekent dus dat het haar niet zal breken. Zo blijft het haar er glanzend en gezond uitzien, ook wanneer je het verft! Er is genoeg keuze uit natuurlijke haarverf bij voorkappers.nl!

Minder snel last van gespleten punten

Minder snel last van gespleten punten

Veel mensen krijgen normaal al snel last van gespleten punten. Dit komt bijvoorbeeld door het gebruik van hete stylingtools, maar ook door het gebruik van haarverf. In vele soorten haarverf zit ammoniak en deze stof opent de haarschubben. Je haar wordt hierdoor breekbaar en de kwaliteit gaat achteruit. Zo krijg je nog sneller last van gespleten punten en splijten de haren zich snel verder. Om dit te voorkomen is het dus handig om gebruik te maken van een natuurlijke haarverf! In een natuurlijke haarverf zitten geen chemicaliën zoals ammoniak en daardoor krijg je minder snel last van gespleten punten. De kwaliteit van het haar blijft veel hoger en daardoor kun je het uiteindelijk weer langer laten groeien!

Beter voor je hoofdhuid

Het gebruik van natuurlijke haarverf in plaats van haarverf met chemicaliën is veel beter voor je hoofdhuid. Dit geldt al helemaal voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld roos of een allergie. Wanneer je het haar verft met haarverf dat chemicaliën bevat, kan je hoofdhuid gaan irriteren of kun je last krijgen van een allergische reactie. Ook kun je hierdoor sneller last krijgen van roos. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Een natuurlijke haarverf heeft juist een verzorgende werking en zorgt ervoor dat je hoofdhuid verzorgd blijft. Voor mensen die vaak last hebben van een hoofdhuidaandoening, is het zeker aan te raden om natuurlijke haarverf te gebruiken.