De Tour de France is helaas alweer op zijn eind. Ben je nou enthousiast geworden, stap dan zelf heerlijk op je racefiets! Wil je binnenkort heerlijk gaan wielrennen? Dan heb je natuurlijk een goede racefiets nodig, maar ook een leuke route. Misschien fiets je graag in de omgeving waar je woont, maar we kunnen ons ook zomaar voorstellen dat het eens leuk is om nieuwe gebieden te verkennen. In dit artikel noemen we 3 manieren om een leuke wielrenroute te vinden. Begin vandaag nog met het uitstippelen van een nieuwe route!

1: Via een app

Matrabike racers, vaak als beginnende racer begonnen, gebruiken graag een app die makkelijk en overzichtelijk is. De app Bikemap is ideaal, omdat hier vele routes in staan. Zowel voor beginnende wielrenners als voor gevorderden. Er zijn namelijk zelfs routes van complete wielerwedstrijden opgenomen in de app. Je kunt er zelf ook een route aan toevoegen. Naast deze app, zijn er natuurlijk nog meerdere die misschien wel nog fijner werken voor jou. Besteed hier gewoon een middagje aan en je zult een fijne app vinden.

2: Via internet

Op internet staat alles. Heb je geen smartphone of wil je geen app downloaden? Dan kun je een leuke wielrenroute ook zeker op internet vinden. Dit kan via je telefoon, maar ook via de computer. Iedereen kan het. Je hoeft het maar te Googlen en je vindt vele websites waarop je een leuke route kunt opzoeken. Ook zijn er websites waarop je wielerroutes kunt vinden in het buitenland. Bijvoorbeeld in België en Duitsland, maar ook verder weg.

3: Via een bekende

Vraag eens rond in je wielerclub of bij familie, vrienden of kennissen, of zij nog een leuke fietsroute weten. Er is altijd wel iemand die een route weet, die jij nog niet hebt gereden. Misschien kun je hem of haar ook weer helpen aan een leuke wielrenroute die jij hebt gereden. Via elkaar kun je uit eerste hand ervaringen horen over de route. Zo kun je goed een afweging maken of het iets voor jou is. Misschien kun je zelfs gezellig samen gaan wielrennen en een nieuwe route ontdekken!