Nu het langzaam weer lekkerder weer wordt kunnen we ons alvast klaar gaan maken op de lente en zomer die eraan zitten te komen. Als je een echte fashion liefhebber bent, is het dan ook weer leuk om de laatste trends in de gaten te houden. Maar er zijn niet alleen trends qua kledingitems, ook qua kleuren. Want ook in 2022 zijn er natuurlijk weer een hoop nieuwe, leuke modekleuren te vinden. Benieuwd naar de populairste modekleuren van de lente/zomer van 2022? Lees dan gauw verder, wij zetten ze hieronder voor je op een rij!

Blauw

Een kleurentrend voor de lente en zomer van 2022 is blauw. De kleur blauw gaan we in allerlei soorten tinten tegenkomen, waardoor je hiermee alle kanten op kunt. Waar je kunt kiezen voor een tof kledingstuk in het baby blue, is ook donkerblauw helemaal hip. Bovendien is het ook helemaal niet gek om voor een compleet blauwe outfit te gaan, want deze kleur zal in de lente en zomer enorm populair zijn.

Bubblegum roze

In de afgelopen jaren zagen we deze kleur ook al veel in het voorjaar en ook dit jaar zal dat weer zo zijn: bubblegum roze. Deze felle kleur roze straalt dan ook direct vrolijkheid uit. Of je nu kiest voor een basic in deze kleur of een kledingstuk met een bubblegum roze print: het is allemaal mogelijk. Maar dat deze kleur thuishoort in jouw kledingkast als je graag de laatste modetrends opvolgt, dat is een ding dat zeker is. Je kunt deze kleur dan ook prima combineren met andere kleuren, waardoor bubblegum roze een kleur is die altijd goed van pas komt in de lente en zomer.

Pasteltinten

Populaire modekleuren voor het voorjaar van 2022? Dan kun je ook denken aan pasteltinten. In de afgelopen jaren werden deze pasteltinten al steeds populairder en dat is dus ook dit jaar weer helemaal het geval. Dat is dan ook niet gek, want pasteltinten passen natuurlijk perfect bij de lente- en zomermaanden. Zorg er dus zeker voor dat je een kledingitem in een pastelkleur in je kledingkast hebt hangen, want deze kan in deze maanden zeker goed van pas gaan komen. Bovendien zijn pasteltinten vaak goed te matchen met andere kleuren, waardoor je de meest te gekke outfits kunt creëren. 

Oranje

Een kleur die je ook zeker in de gaten kunt houden voor de mode van het voorjaar en de zomer van 2022, is oranje. Deze kleur heeft een vrolijke uitstraling en hiermee is het ideaal voor de lente- en zomermaanden. Een oranje broek, oranje trui of oranje jurk: je kunt hiermee alle kanten op. Met deze kleur mag je dan ook zeker opvallen!

Bruintinten

Qua modetrends kleuren voor 2022 kun je ook denken aan bruintinten. Of je nu kiest voor chocoladebruin of een lichtere kleur: het is allemaal mogelijk. Bruintinten zijn enorm on trend en kan dan ook gebruikt worden in veel verschillende kledingitems. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bruine broek, bruin T-shirt, bruine rok of bruine jurk. Je mogelijkheden zijn eindeloos met deze leuke kleur.

Geel

Welke modekleur ook zeker thuishoort in dit rijtje, is de kleur geel. Deze kleur verwachten we namelijk veel te gaan zien in de lente- en zomermaanden. En dat is dan ook niet gek, want deze kleur maakt jouw outfit lekker kleurrijk. Zeker een aanrader om een tof, geel kledingitem in je garderobe te hebben dus. Of je nu kiest voor lichtgeel of een donkere geeltint, dat maakt niet uit. Geel is hoe dan ook hip de komende tijd. 

Groen

Ook een kleur die we in de gaten moeten houden de komende tijd, is groen. Voornamelijk de lichte groentinten verwachten we veel te zien in de aankomende lente en zomer. De kleur groen straalt positiviteit uit en hiermee kun je jouw outfit dan ook een echte boost geven. Ga dus zeker voor de kleur groen in jouw lente- en zomergarderobe, want hier kun je leuke outfits mee maken.

Deze kleurentrends van de lente en de zomer van 2022 kun je zeker in je achterhoofd houden. Je kunt jouw kledingkast hier alvast op voorbereiden als je het leuk vindt om de laatste modetrends van 2022 op te volgen. Met behulp van deze kleuren hierboven moet het vast lukken om een te gekke garderobe te creëren. Met deze kleuren ben jij in ieder geval goed voorbereid op de lente en zomer die eraan zitten te komen. Met een of meerdere van deze kleuren loop jij altijd stijlvol de deur uit in deze maanden!