Je hebt het waarschijnlijk meegemaakt: Je staat in de sportschool, probeert je te concentreren op je squat, en net als je zo diep mogelijk zakt, realiseer je je dat je vandaag die net iets te kleine, rode slip aan hebt.

Een snelle blik om je heen en je vraagt je af hoeveel anderen nu de kleur van je ondergoed weten. Tja, die legging van je was niet echt squat-proof.

Het is een situatie die we allemaal herkennen. En het is zo vervelend als sportkleding niet meewerkt en je afleidt van je workout. Gelukkig hebben we de oplossing gevonden voor al onze frustraties, en we kunnen niet wachten om deze met jou te delen in dit artikel.

Het Deense activewear merk EYDA wil een einde maken aan doorschijnende leggings en sportkleding die niet op hun plaats blijft zitten tijdens het sporten. Hun hoofdproduct? Een 110% squat-proof legging, beschikbaar in verschillende pasvormen, zodat je de perfecte match voor jou kunt vinden.

Eyda1

Mette Lyngholm, medeoprichter en creatief directeur van EYDA, legt uit dat EYDA niet langer het vrouwelijk lichaam indeelt in termen als zandloper, peer, pilaar en appel. De kleding wordt nu ontworpen met aandacht voor de uiteenlopende voorkeuren van vrouwen, los van hun lichaamsvorm.

“Met EYDA willen we ons richten op het individu, en stappen we af van typische lichaamsstereotypen. Het is een subtiele balans en een constante uitdaging. Onze missie is niet dat jij in onze kleding past, maar dat onze kleding bij jou past.”

Eyda2

Bij EYDA blijft diversiteit niet beperkt tot het design team.

“Diversiteit is voor ons van belang in alle facetten. In de keuze van modellen, in samenwerkingen met ambassadeurs. We willen dat iedereen zich in ons kan herkennen. Daarom laten we in onze campagnes en partnerships mensen van verschillende lichaamstypen, achtergronden, leeftijden, enzovoort, zien. Iedereen zou zich op een of andere manier in ons moeten kunnen herkennen.”

Eyda3

Terwijl we door het aanbod van sportkleding van EYDA browsen, is er veel om uit te kiezen: tops, sportbeha’s, shorts, sokken, jassen en sweatshirts. Mette Lyngholm noemt de populaire Trine Ultralight Tights, Sarah Tights en Ellie Ultralight Tights, als perfecte leggings om de kleur van je ondergoed geheim te houden.

Voor de nieuwsgierigen onder jullie die staan te popelen om enkele EYDA producten uit te proberen, licht Mette alvast een tipje van de sluier op over wat we in de nabije toekomst kunnen verwachten:

“We werken momenteel veel aan productontwikkeling om diversiteit te blijven omarmen. Zonder al te veel te verklappen: je kunt binnenkort geheel nieuwe productcategorieën verwachten die in Nederland gelanceerd zullen worden.”

Eyda4