Het najaar staat alweer voor de deur. Het wordt steeds kouder en dat betekent dat de zomerkleding officieel opgeborgen kan worden. Nu we het najaar ingaan wordt het namelijk weer tijd voor truien, lange broeken en warme jassen. De trends op het gebied van mode veranderen natuurlijk zodra het najaar weer aanbreekt, maar ook de kleuren die populair zijn. Benieuwd naar de trendkleuren van aankomend najaar? Wij zetten op een rij welke modekleuren in het najaar van 2022 helemaal hip zijn, zodat je jouw garderobe trendy kunt maken!

Donkere neutrale kleuren

Als we het hebben over de trendkleuren van de herfst en winter, kunnen donkere neutrale kleuren natuurlijk niet ontbreken. Deze echte winterse kleuren komen ieder najaar weer terug en dat is uiteraard niet zonder reden. Denk bij donkere neutrale kleuren aan kleuren als zwart en grijs. Dit zijn tijdloze kleuren die het in de koude herfst- en wintermaanden altijd goed doen. Het zijn kleuren die nooit uit de mode gaan en daarnaast goed te matchen zijn met andere kleuren. Zeker een aanrader om kledingstukken in deze kleuren in je kledingkast te hebben liggen, want ze komen 100% van pas!

Geel

Welke kleur is in de mode dit najaar? Als je het leuk vindt om te shoppen op basis van de trendkleuren, dan is ook geel een kleur die je in gedachten kunt houden. Deze opvallende kleur is ideaal om je winterse garderobe wat meer gezelligheid te geven. Niet voor niets zijn geeltinten ook in de andere periodes van het jaar on trend! Van felgeel tot lichtgeel, deze aankomende maanden gaan we het allemaal zien. Van complete outfits in het geel tot slechts een T-shirt, broek, rok of jurk: je kunt hier alle kanten mee op. Deze vrolijke tinten mogen dus zeker terugkomen in jouw kledingkast.

Rood

Ben je op zoek naar een trendy kleur voor aankomend najaar, dan is ook rood een kleur die je in je achterhoofd kunt houden. We gaan deze kleur zien in verschillende soorten tinten. Zowel felrood als donkerrood gaan we bijvoorbeeld veel voorbij zien komen. De rode tinten komen terug in allerlei soorten kledingstukken: van broeken en truien tot jurken. Het is een lekker vurige kleur waarmee je jouw winterse garderobe meer kleur en sfeer geeft, waardoor het zeker een kleur is om in gedachten te houden tijdens jouw zoektocht naar nieuwe kleren voor het najaar.

Violet

Een modekleur waar je jouw garderobe deze herft en winter ook een boost mee geeft: violet. Deze kleur is helemaal on trend in de aankomende herfst- en wintermaanden. Het is een kleur die goed te combineren is met andere kleuren, waardoor je hiermee prachtige outfits kunt samenstellen. Je geeft met deze kleur jouw outfit meteen meer vrolijkheid, waardoor het er hierdoor nooit saai uit kan zien.

Waterspout

Hebben we het over kleuren voor het najaar 2022, dan is waterspout ook ontzettend trendy. Het wordt zelfs verwacht dat deze helderblauwe kleur een van de populairste kleuren wordt in deze maanden. Deze kleur gaan we zien in truien, rokken en jurken, maar ook in jassen. Houd deze trend dus zeker in de gaten, want het zou zomaar kunnen dat de winkels er dit najaar vol mee hangen!

Zachtbruin

Een hele chique modekleur van herfst en winter 2022: zachtbruin. Deze herfstachtige bruintint hoort helemaal bij het najaar. De kleur is goed te matchen met andere kleuren, bijvoorbeeld met wit en beige tinten. Jassen, truien, broeken, rokken, jurken, sweaters: je mogelijkheden zijn eindeloos met deze leuke kleur. Met zachte bruintinten in je outfit wordt jouw uitstraling binnen no time chique en stijlvol!

Feloranje

Een kleur waar je vrolijkheid mee brengt op de grijze, grauwe dagen: feloranje! Het is dan wel een opvallende kleur, maar je geeft hiermee wel jouw outfit een enorme boost. Durf jij het aan om een feloranje broek of trui aan te trekken zodra de temperaturen dalen en de herfst aanbreekt? Als je het niet aandurft kun je ook voor andere oranjetinten kiezen, want oranje is hoe dan ook hip dit najaar.

Als jij het belangrijk vindt om te weten welke kleuren in de mode zijn, dan is het goed om bovenstaande in je achterhoofd te houden. Mocht je nog een nieuwe broek, nieuwe trui, nieuwe sweater of nieuwe jas willen scoren voor het najaar, dan zouden deze trendkleuren zomaar perfect voor jou kunnen zijn. Hiermee weet je zeker dat je er stijlvol en helemaal on trend bijloopt. En zeg nou zelf, een kledingkast vol met trendy kleuren wil toch iedereen?