Een industrieel interieur is tegenwoordig zeer populair. Dit interieur is geïnspireerd op oude fabriekspanden die zijn verbouwd tot hippe woonplekken en kenmerkt zich door een rauw randje. Met deze 4 basisitems geef je jouw interieur in een handomdraai een industriële uitstraling door te kiezen voor de juiste materialen, kleuren, meubels en verlichting.

Industriële hanglamp als eye-catcher

Een industriële hanglamp zet direct de juiste sfeer neer in de woonkamer of eetkamer. Deze hanglampen hebben een stoer en robuust uiterlijk. Erg gaaf zijn de opengewerkte lampenkappen waarvan de lichtbron zichtbaar is. Deze lampen geven een warme sfeer en trekken echt de aandacht. Kies ook voor een mooie lichtbron voor in de hanglamp, zoals een gave kooldraadlamp, om het stoere karakter van de verlichting verder te benadrukken. Combineer de verlichting met een bijpassende industriële tafellamp om het thema van je interieur door te trekken. Deze lampen staan niet alleen mooi in een industrieel interieur maar passen ook uitstekend in een landelijk of modern interieur.

Industriële hanglamp als eye-catcher

Industriële fauteuil

Een stoere industriële fauteuil valt op door de bijzondere combinatie van materialen. Deze stoelen worden vaak gemaakt van een combinatie van hout, metaal en leer. Hout en leer zijn warme natuurlijke materialen, terwijl het metaal zorgt voor een stoere uitstraling. Maak een mooie zithoek door een mooi houten tafeltje of een robuuste kruk naast de stoel te zetten met daarop een industriële tafellamp.

Een stoere vakkenkast

De vakkenkast is praktisch en staat prachtig in een industrieel interieur. Met deze kast kun je jouw persoonlijke smaak goed tot uiting brengen. Zo kun je hier leuke beeldjes in kwijt, vaasjes, plantjes en fotolijstjes. Je kunt werkelijk waar alle kanten op met een open vakkenkast. Door wat spulletjes te verplaatsen of te vervangen voor andere mooie items krijgt je kamer gelijk een andere uitstraling. De vakkenkast staat erg mooi in de woonkamer, eetkamer en de slaapkamer en deze kasten gaan doorgaans jarenlang mee. Sommige mensen vinden het een beetje rommelig worden als er alleen maar open vakjes zijn. Heb jij dit ook? Kies dan voor een semi-open vakkenkast. De meeste vakken zijn open, maar er zijn er ook een paar met een deurtje ervoor. Zo kun je ook de spullen die je niet in het zicht wilt hebben netjes opbergen. Zowel houten als stalen vakkenkasten komen goed tot hun recht in een industrieel interieur.

Ander kleurtje op de muur

Door een muurtje over te schilderen kun je eenvoudig een heel andere stijl en sfeer in huis creëren. Industriële woningen kenmerken zich door het gebruik van neutrale kleuren: zwart, wit en grijs. Grijs bestaat veel verschillende tinten en je kunt hier dan ook goed mee experimenteren. Aan de basis staan neutrale kleuren, maar je kunt jouw huis makkelijk opvrolijken met warme tinten zoals okergeel en steenrood. Laat deze bijvoorbeeld terugkomen in accessoires, zoals de kussentjes of een plaid op de bank.