De badkamer is de plaats waar jij je even terug kunt trekken en helemaal tot rust komt. Daarom wil je graag een badkamer die rust en ruimtelijkheid uitstraalt, en waarbij je optimaal gebruik maakt van de ruimte. Dus kies je voor een moderne badkamer!

Wil jij je badkamer een make-over geven, renoveren of ben je zelfs toe aan een helemaal nieuwe badkamer, en kies je daarvoor de moderne stijl? We geven je graag een handig stappenplan voor het inrichten van een moderne badkamer.

Wat is een moderne badkamer

Een moderne badkamer is praktisch, stijlvol en overzichtelijk. Hij wordt gekenmerkt door strakke lijnen en lichte kleuren. Veel mensen voelen zich er helemaal thuis. Daarnaast is de inrichting ruimtelijk, waardoor deze stijl ook prima geschikt is voor kleinere badkamers. En niet onbelangrijk, een moderne stijl is tijdloos en dus niet onderhevig aan steeds wisselende trends. Dat heeft als grote voordeel dat je niet iedere twee jaar voor een nieuwe inrichting hoeft te kiezen. De moderne stijl kan en mag altijd.

Stap 1: bepaal je budget

Je kunt grootste plannen hebben, als halverwege je budget op is valt dat plan in het water. Maar het is ook vervelend als je na het afronden van de inrichting tot de conclusie komt dat je nog geld over hebt, en dus best die luxe kranen of regendouche die je zo graag wilde, had kunnen aanschaffen.

Stap 2: maak een plattegrond

Teken op een vel papier een plattegrond op schaal van je badkamer. Hiermee zie je precies hoeveel ruimte je hebt. Houd er bij het kiezen van badkamer elementen zoals een toilet en (eventueel) bad rekening mee dat je voldoende loopruimte over moet houden. Door alle elementen eerst op schaal in te tekenen zie je hoeveel ruimte je werkelijk hebt en kom je niet pas bij het inrichten tot de conclusie dat het eigen te krap is.

maak een plattegrond

Stap 3: maak een moodboard

Weet je heel goed wat je wilt? Dan kun je starten met shoppen! Ben je nog niet helemaal zeker van de kleuren, of je tegels wilt of de muren liever toch saust en of je gaat voor een douche of een bad? Maak dan (digitaal) een moodboard van leuke en bij jou passende badkamer ideeen. Hiermee komt al snel naar voren welke badkamer elementen jouw voorkeur hebben en welke kleuren goed bij jou passen. Bij het kiezen van kleuren ga je voor lichte tinten. Lichte kleuren versterken de ruimtelijkheid en rust van de moderne inrichting. Kleuraccenten breng je aan met behulp van accessoires.

Stap 4: maak een lichtplan

De sfeer in een badkamer is gebaat bij goed licht. Je wilt graag helder licht om je bij aan te kleden of op te maken, maar zacht licht voor een paar ontspannen momenten in bad. Dimbare verlichting is dan de oplossing. Deze stel je in al naar gelang de situatie. Ook is het verstandig te kiezen voor flexibele spotjes, die je zo richt dat er geen enkel donker hoekje in de badkamer is.

Daglicht is heerlijk in een badkamer, het geeft helder licht en een frisse uitstraling. Maar een raam betekent ook dat nieuwsgierige ogen naar binnen kunnen kijken, en daar zit je in een badkamer meestal niet op te wachten. Kies dan voor jaloezieën. Deze open en sluit je eenvoudig door ze op te trekken of neer te laten. De lamellen zet je in één handbeweging vast in de juiste stand, zodat je zelf kunt bepalen hoeveel lichtinval en privacy je hebt. Heeft het badkamerraam afwijkende maten? Kies dan voor een jaloezie op maat.

Stap 5: kies de accessoires

Veel mensen denken dat een moderne badkamer onpersoonlijk is. Maar niets is minder waar. Door te kiezen voor accessoires die helemaal bij jou passen in kleur en vorm maak jij de badkamer tot een persoonlijke ruimte in huis. Waak er wel voor dat je de badkamer niet helemaal vol zet en het ruimtelijke, rustige karakter van de moderne stijl teniet doet.