Heb je geen groot budget voor een complete badkamer make-over, maar wil je de ruimte toch een luxe update geven? Dan komen de tips uit dit artikel zeker goed van pas! We delen een aantal relatief kleine en goedkope veranderingen die al een groots resultaat kunnen hebben. De ideeën zijn zelfs goed toe te passen als je in een klein appartement of studentenhuis woont.

Tip 1. Voeg luxe materialen toe

Goed materiaalgebruik is de basis van een luxe badkamer. Vooral natuursteen zoals marmer zorgt direct voor een chic resultaat. We begrijpen dat dit waarschijnlijk niet in het beperkte budget past. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel badkamermeubels en tegels verkrijgbaar met een marmer look. Deze hebben dezelfde luxe uitstraling, maar zijn een stuk goedkoper. Koop je liever geen nieuwe meubels? Dan kun je jouw huidige badkamermeubel bijvoorbeeld bekleden met marmer plakfolie. Voor juist een warmere uitstraling kun je kijken naar items met een houtlook. Kunststof met een houtlook is goedkoper dan massief hout en bovendien een veel betere keuze voor in de badkamer. Echt hout kan slecht tegen water en vocht.

Tip 2. Hang een extra grote spiegel op

Een extra grote wandspiegel laat de badkamer lichter en ruimtelijker lijken. Het is slechts een goedkope aanpassing, maar wel met een groots resultaat. Kies bij voorkeur voor een badkamerspiegel met een dunne lijst om het effect te versterken. Is er nog wat van je budget over? Kijk dan eens naar een spiegel met ingebouwde verlichting voor net wat meer luxe.

Tip 3. Vervang de douchekop voor een regendouche

Vervang de douchekop voor een regendouche

Het is niet nodig om de hele douche te vernieuwen. Vaak is het al voldoende om de kleine douchekop te vervangen voor een luxe regendouche set. Een Grohe regendouche is bijvoorbeeld een goede optie! Ze zijn verkrijgbaar in een ronde, ovale of vierkante vorm. Je kunt het dus mooi aanpassen op de stijl van de badkamer. Bevestig de regendouche simpelweg op de wand (zoals op de bovenstaande afbeelding) of monteer het juist op het plafond voor een chique hotel-look. Je zal hoe dan ook genieten van de rustgevende, warme regenstralen.

Tip 4. Ga voor een glazen douchewand

Ga voor een glazen douchewand

Heb jij een douche met een muurtje, douchegordijn of een verouderde douchedeur? Overweeg dan om deze te vervangen voor een glazen douchewand. Hiermee zal een kleine badkamer direct veel ruimtelijker en luxer ogen. Voor wat extra privacy zijn er eventueel glazen douchewanden van matglas of melkglas verkrijgbaar.

Tip 5. Creëer sfeer met verlichting

De verlichting in de badkamer moet functioneel zijn, maar mag ook wel eens een stijlvolle make-over krijgen. Wat dacht je van een bijzondere hanglamp in plaats van een simpele plafondlamp? Check wel even of de lamp geschikt is voor een vochtige ruimte.

Tip 6. Houd de badkamer netjes

Deze laatste tip is helemaal gratis! Je geeft de badkamer een luxe uitstraling door het altijd netjes te houden. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, geef alles een vaste plek en werk met handige opbergsystemen. Zet daarnaast zo min mogelijk spullen bij de wastafel en leg alleen de mooiste handdoeken in het zicht.