We hebben allemaal weer behoefte aan een heerlijke vakantie naar het buitenland. Toch is het op dit moment verstandiger om niet ver van huis te gaan. Gelukkig hoeft dat niet te betekenen dat je helemaal nergens naartoe kunt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke roadtrip door Nederland? Dit kun je eenvoudig op een veilige manier doen. In dit artikel lees je 5 tips om zelf zo’n coronaproof roadtrip te plannen!

Tip 1. Bepaal wat je wil doen en zien

Roadtrips bestaan vaak uit spontane ritjes en activiteiten. In deze onzekere periode is het alleen beter om je goed voor te bereiden. Niet iedere bezienswaardigheid is zomaar bereikbaar en veel attracties, winkels en musea zijn gesloten. Check daarom van te voren wat je graag zou willen doen/zien en of dit mogelijk is. Soms is het noodzakelijk om online een kaartje te kopen of een plek te reserveren. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om vooral de natuur in te gaan. Probeer in ieder geval de drukke plekken te vermijden.

Tip 2. Plan de route van de roadtrip

Ga je de route tot de puntjes uitstippelen of noteer je alleen de belangrijke tussenstops op de digitale kaart? De keuze is helemaal aan jou! Controleer wel altijd of de route niet deels door het buitenland (Duitsland of België) loopt, zodat je deze plannen tijdig kunt aanpassen. Op dit moment is het namelijk handiger om alleen binnen de grens te blijven.

Plan de route van de roadtrip

Tip 3. Vergeet de verzekeringen niet

Ook niet onbelangrijk bij een roadtrip: de verzekeringen. Sluit van tevoren een betrouwbare autoverzekering af zodat je met een gerust hart de weg op kunt. Je kunt kiezen voor een goede basisverzekering of deze uitbreiden met een aanvullende dekking. Denk aan extra pechhulp voor snelle reparatie/vervangend vervoer of een inzittendeverzekering om ook de passagier en de spullen te verzekeren.

Tip 4. Overnacht veilig met eigen sanitair

De meeste hotels, campings en accommodaties zijn op dit moment veilig te bezoeken. Als je echt zeker wil zijn van een veilige overnachting, kun je kiezen voor een plekje met eigen sanitair. Zo verminder je de contactmomenten tijdens deze staycation.

Tip 5. Neem extra mondkapjes mee

Naast de portemonnee, telefoon, oplader en alle belangrijke papieren is er natuurlijk nog een onmisbaar item in deze tijd: het mondkapje. Neem er een paar extra mee zodat je nooit zonder komt te zitten.

Ga je binnenkort een roadtrip maken? Check dan voor vertrek het actuele reisadvies van de Rijksoverheid, lees de coronamaatregelen nog even door en vergeet natuurlijk niet om plezier te maken!