Trouwen is een geweldige manier om de liefde te vieren. Je trouwdag is misschien wel de mooiste dag in je leven! Toch kan een bruiloft op het eerste gezicht wat onpersoonlijk aanvoelen, met name als je de vaste tradities aanhoudt en hier maar weinig van afwijkt. Maar is het niet veel leuker om je bruiloft zo persoonlijk mogelijk te maken? Zo past de dag echt bij jou en je partner. Dit zijn onze tips!

Persoonlijke trouwkaart ontwerpen

Voordat de trouwdag begint, is er natuurlijk al meer om aan te denken. Neem nu de trouwkaarten! Je kunt een standaard kaartje sturen, maar het is een stuk toffer om er een unieke twist aan te geven. Een trouwkaart ontwerpen is heel eenvoudig! Kies een thema en kleuren die jij en je partner mooi vinden. Plaats een foto op de trouwkaart, wat het geheel natuurlijk ook al persoonlijker maakt. Zo is er meteen een reden om een loveshoot te houden met de trouwfotograaf, voorafgaand aan de dag!

Aankleding personaliseren

Trouwkaarten op de bus gedaan? Hoewel dit een waardig onderdeel van de styling vormt, is het hoog tijd om over te gaan tot het volgende punt. Namelijk de aankleding van de dag! Of je nu een locatie huurt of een eigen locatie gebruikt voor de viering: je kunt er altijd voor kiezen om de aankleding (deels) persoonlijk te maken. Op veel trouwlocaties kun je aanwezige spullen gebruiken: van stoelen tot slingers. Hoewel dat praktisch is, maakt het ook al gauw dat je bruiloft er niet zo uniek uitziet. Die spullen moeten immers bij iedereen in de smaak vallen, dus kennen vaak een vrij eentonige uitstraling. Wil je liever uitpakken met een specifieke look? Of wil je je lievelingskleur terug laten komen in de decoratie? Breng het dan zelf mee! Misschien kun je bovendien zelf decoratiestukken maken, zoals de versiering aan de stoelen, de taart of de bloemstukken. Dat valt pas op!

Aankleding personaliseren

Unieke kleding

Of een vrouw altijd moet trouwen in een witte jurk en een man in een minimalistisch pak? Wij vinden van niet! Draag vooral waar jij zin in hebt. Natuurlijk is het leuk om er op je mooist en netst uit te zien: dit kun je wel in gedachten houden. Maar wat betreft de kleur, fit en afwerking heb je het helemaal zelf voor het zeggen. Het is immers jouw dag! Kies lekker voor een outfit waarin je je goed voelt – dit maakt de look meteen minder stijf en traditioneel. Probeer natuurlijk wel in te schatten of je partner je ook mooi vindt in de kleding die je voor ogen hebt: dat is wellicht wel een puntje om rekening mee te houden, als je voor iets unieks kiest.

Muziek naar eigen smaak

Bij veel bruiloften speelt muziek een belangrijke rol. Je kunt een band inhuren, een dj laten komen of een playlist aanzetten: ook dit is iets om keuzes in te maken. Wat je bruiloft in ieder geval persoonlijker maakt? Kies de muziek die jij leuk vindt, evenals je partner. Dit doet veel voor de sfeer!