In een wereld die altijd in beweging lijkt te zijn, is het vinden van rust en balans een steeds lastiger geworden. Gelukkig zijn er praktische stappen die je kunt nemen om meer rust in je dagelijks leven te integreren. Wij hebben hieronder een aantal tips verzameld speciaal voor jou.

1. Creëer een rustige omgeving

Omdat we tegenwoordig overal bereikbaar zijn en je soms niet loskomt van die drukte, is het belangrijk om een plek te hebben waar je helemaal tot rust kan komen. Natuurlijk is het fijn als je af en toe naar het bos of strand gaat om in de natuur tot rust te komen, maar ook thuis is het fijn om een plek te hebben waar je helemaal kan ontspannen. Wat je daarvoor nodig hebt? Allereerst een plekje waarbij geen enkel scherm in de buurt is en waar je comfortabel zit te midden van spullen die jou blij maken. Voeg elementen toe die ontspanning bevorderen, zoals planten, zachte verlichting en rustgevende kleuren.

2. Neem tijd voor jezelf

Plan bewust tijd in je dag voor zelfzorg en ontspanning. Of dit een stil moment is waarin je een boek leest, of lekker onderuit gaat met een reality show die je al tijden wilde kijken, of misschien wil je al tijden een bepaald album ongestoord luisteren. Neem er de tijd voor. Door bewust te zijn en consequent met dit soort momenten zal je al snel merken dat je ook meer uitgerust bent op moment dat je wel flink aan de bak moet.

Neem tijd voor jezelf

3. Beperk je technologiegebruik

Technologie kan een grote bron van stress zijn als het niet op de juiste manier wordt beheerd. Stel grenzen aan wanneer je je telefoon of computer gebruikt, vooral voor het slapengaan. Tip! Leg je telefoon eens in een andere kamer wanneer je naar bed gaat. Je zult zien dat je dan een stuk makkelijker in slaap komt.

4. Verruim je geest

Diep ademhalen kan een directe manier zijn om je geest te kalmeren en stress te verminderen. Neem regelmatig de tijd om diep adem te halen en jezelf te gronden. Probeer ademhalingstechnieken zoals buikademhaling of meditatieve ademhaling om meer rust te vinden. Mocht je geest nog verder willen verruimen, dan is het misschien ook een idee om eens een retraite te doen en wellicht eens microdosing truffels uit te proberen. Dit is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar geen zorgen: je gaat echt niet trippen van microdosing. De deskundigen bij Spinoza leggen het je allemaal graag uit.

6. Oefen dankbaarheid

Dankbaar zijn voor kleine dingen zal je meer rust en gelukmomentjes geven. Door te oefenen om niet alleen stil te staan bij de kleine dingen in het leven, zoals iemand die de deur voor je openhoudt, zal je merken dat het leven een stuk positiever wordt.

We hopen dat deze tips je op weg helpen naar een leven waarin meer rust een plaats heeft in je leven. Want meer rust in dit hectische leven betekent uiteindelijk: meer geluk.