Voor veel vrouwen is het een gewoonte om iedere ochtend wat make-up op te doen. Foundation, oogschaduw, oogpotlood, mascara, lipstick: het zijn allemaal dingen die daarbij kunnen horen. Het kan echter geen kwaad om die gewoonte zo nu en dan over te slaan, want eventjes geen make-up dragen brengt meerdere voordelen met zich mee. Ben je daar benieuwd naar? Lees snel verder, wij zetten de grootste voordelen hieronder op een rij!

Langer slapen

Sla je jouw make-up routine een keertje over? Dan heeft dat als voordeel dat je langer kunt uitslapen. Een make-up routine neemt nu eenmaal tijd in beslag. Als je dat gewoon een keertje overslaat, is het mogelijk om een stuk langer in je bed te blijven liggen. Een goede nachtrust is van groot belang voor je gezondheid, dus extra slaap is altijd mooi meegenomen. Je bespaart dan ook best wat tijd als je ervoor kiest om even geen foundation en mascara aan te brengen. 

Geen stress meer

Het is mogelijk dat je soms best wat stress ervaart als je met je routine bezig bent. Je bent te laat begonnen of het wil eventjes niet lukken, waardoor je vertraging oploopt. Als je snel de deur uit moet, kan het dan best wat stress opleveren. Make-uploze dagen hebben als voordeel dat je je daar geen druk meer om hoeft te maken. Heb je haast? Dan stap je zo de deur uit!

Het is beter voor je huid

Een groot voordeel van geen make-up dragen, is dat het beter is voor je huid. Draag je geen make-up, dan krijgt je huid de tijd om te ademen. Doe je normaal gesproken altijd producten als foundation, concealer of blush op? Dan is het mogelijk dat daarom je poriën verstopt raken en dat leidt tot onzuiverheden op je huid. Eventjes zonder make-up rondlopen zorgt voor een gezonde, stralende huid.

Je bespaart er geld mee

Een make-up routine kost niet alleen veel tijd als je het netjes en verzorgd wilt doen, ook kost het geld. Zeker als je beschikt over make-up van de duurdere merken. Over het algemeen zijn make-up producten niet goedkoop. Als je ervoor kiest om af en toe geen foundation of mascara meer te dragen, houd je dus ook meer geld in je zak. Als je niet iedere dag make-up draagt, doe je langer met de producten. Zo hoef je ook minder vaak op zoek naar nieuwe producten en dat bespaart je geld.

Meer tijd over voor huidverzorging

Omdat je een hoop tijd bespaart als je geen oogschaduw, oogpotlood, mascara, foundation en concealer hoeft aan te brengen, houd je meer tijd over voor de verzorging van je huid. De tijd die je normaal gesproken zou spenderen aan het aanbrengen van je make-up producten, kun je dus nu inruilen om te investeren in een betere huid. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een masker of ander fijn huidverzorgingsproduct.

Eenvoudig de regen trotseren

Je hebt het ongetwijfeld wel eens meegemaakt dat je hele make-up verpest was omdat je te maken had met een flinke regenbui. Niet alleen zonde van je make-up look, maar ook dien je het allemaal weer te herstellen zodat je niet met zwarte strepen van je mascara over je wangen rondloopt. Heb je geen make-up op en geeft Buienradar aan dat het flink gaat regenen? Niet ideaal natuurlijk, maar als je geen make-up op hebt scheelt dat je wel een hoop ellende!

Zweten is geen probleem

Tijdens de warme zomerdagen is make-up dragen niet altijd zo leuk. Als je gaat zweten, heeft dat invloed op je make-up. De kans bestaat dan dat bijvoorbeeld je mascara en foundation uit gaan lopen en dat heeft vaak geen positief effect op je look. Kies je voor geen make-up, dan is het niet erg dat je gaat zweten. Je hoeft je in dat geval niet druk te maken om foundation of mascara die niet goed meer zitten. 

Je krijgt meer zelfvertrouwen

Kies je niet voor een make-uploos dagje, maar wil je het voor een langere tijd volhouden? Als je voor een langere tijd geen make-up meer draagt, zorgt dat vaak voor meer zelfvertrouwen. Draag je normaal gesproken altijd make-up, dan zal het in de beginfase misschien wat onwennig zijn. Na een tijdje went het en zal je jezelf ook mooi voelen als je het niet draagt. 

Zoals je hierboven hebt gelezen heeft eventjes geen make-up dragen meerdere voordelen. Als je normaal gesproken iemand bent die daar niet zonder kan, is het zeker het overwegen waard om daar zo nu en dan verandering in te brengen. Onthoud dat je ook zonder make-up mooi bent!