Eindelijk is het zo ver! Het heerlijke lente gevoel hangt weer in de lucht. De overgang van winter naar lente brengt zoveel mooie veranderingen met zich mee. Denk aan bomen die weer opbloeien na een lange winterslaap. Dikke gewatteerde jassen die plaatsmaken voor dunne jacks, of misschien zelfs wel zonder jas naar buiten. Yes! Maar het vraagt ook om een subtiele verschuiving in je beauty routine. De hoogste tijd dus om die zware winterlagen af te stropen en je huid klaar te stomen voor de zonnige seizoenen. Hieronder lees je hoe je jouw beauty routine lente-proof kunt maken, zodat jij stralend door het lente seizoen kunt flaneren. Laat je inspireren en neem alles in je op, want hierna wil je natuurlijk gelijk naar Douglas om je nieuwe producten in te slaan!

First things first: Skincare

De juiste skincare is een essentieel onderdeel van je algehele beauty routine, en daarom is het belangrijk om bij de basis te beginnen. De lentemaanden vragen om een frisse aanpak, letterlijk en figuurlijk. Start daarom met je gezichtsreiniging. Misschien wil je overstappen van een zware, voedende reiniging naar een zachte reinigingsschuim of micellair water van Lancôme. Effectief, maar minder belastend voor je huid, zodat deze weer kan ademen in de zachtere lentezon. En terwijl je in de winter vaker dode huidcellen wilt verwijderen vanwege de drogere huid, is een mildere exfoliatie meer dan voldoende in de lente. Verder is het belangrijk om je dagelijkse vocht inbrengende crème te upgraden.

First things first Skincare

Zonbescherming is een must!

In principe valt zonbescherming natuurlijk onder skincare, maar in de lente is dit zo’n belangrijk onderdeel dat deze apart genoemd mag worden. Misschien gebruik je het hele jaar door zonbescherming, of heb je een dagcrème of foundation met een SPF. Als dat het geval is, dan ben je goed bezig! Want de zon schijnt natuurlijk altijd, ook als je hem niet helemaal ziet of voelt. Mocht je dit nog niet doen, geen zorgen! Want dan is het nu de tijd om met een goede sunscreen te starten. Juist in het voorjaar kan het zonnetje ontzettend sterk zijn, dus dan is bescherming echt een must.

Gebruik lichtere make-up

Je make-up is dé perfecte manier om het lentegevoel te weerspiegelen. De donkere, stevige looks moeten plaatsmaken voor frisse, lichte make-up trends die passen bij dit seizoen. Je zou kunnen zeggen: less is more in de lente. Gebruik een tinted moisturizer om je huid een kleine adempauze te geven van de zwaardere foundation die je in de winter hebt gebruikt. Combineer dit met een glanzende bronzer en blush van Benefit, voor een subtiele ‘soft glam’ look. En wil je een beetje experimenteren? Ga dan voor een gekleurde mascara of speelse eyeliner!

Kortom, kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken in hoe je eruitziet en hoe je je voelt deze lente. Probeer dus vooral nieuwe dingen uit en ontdek wat het beste past bij jou én je unieke beauty routine. Enjoy!