Vind je het belangrijk om zoveel mogelijk milieuvriendelijke keuzes te maken in je leven? Het is op verschillende redenen mogelijk om rekening te houden met duurzaamheid. Niet alleen door duurzamer te wonen of te shoppen, maar ook door je beauty routine te verduurzamen. Ben je benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt? Wij hebben een aantal goede tips voor je verzameld!

Kies voor duurzame beautyproducten

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Daarom spelen al veel merken hierop in. Er zijn dan ook al diverse cosmeticamerken op de markt die focussen op duurzaamheid in hun producten. Als jij graag je steentje bijdraagt aan een beter milieu, is het slim om naar zulke producten te zoeken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld artikelen die bestaan uit biologische of natuurlijke ingrediënten. Duurzame beautyproducten zijn een betere keuze dan wanneer je kiest voor cosmeticaproducten die vol zitten met schadelijke stoffen voor het milieu.

Investeer in hoogwaardige producten

Een andere goede tip om je beauty routine te verduurzamen, is investeren in hoogwaardige producten. Kies je voor kwaliteit, dan weet je zeker dat je er voor een lange tijd met plezier gebruik van kunt maken. Je betaalt er dan misschien wel wat meer voor, maar de levensduur van het artikel is wel lang. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook bespaar je hier geld door. Zoek naar duurzame cosmetica merken van hoge kwaliteit, dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Vergelijk verschillende merken en artikelen met elkaar om een weloverwogen beslissing te maken. 

Ga voor grote verpakkingen

Een andere manier om je beauty routine duurzamer te maken, is kiezen voor grote verpakkingen. Kies je voor een grote verpakking van je favoriete make-up of cosmeticaproduct, dan weet je zeker dat je daar een lange tijd mee vooruit kunt. Je verkleint de hoeveelheid afval en hoeft niet binnen no time weer een nieuw product aan te schaffen. Met een grote verpakking kun je langer vooruit dan met een kleine verpakking. Ken je een product dat naar verwachting werkt? Kies dan voortaan voor een grote versie als je voor milieuvriendelijke cosmetica wilt gaan.

Wees bewust van wat je koopt

Als je duurzamere keuzes wilt maken, is het een aanrader om bewust te zijn van wat je koopt. Hoe uitgebreider je beauty routine is, hoe meer producten je nodig hebt. Toch is dat niet bepaald duurzaam. Als je echt aan het milieu wilt denken, is het beter om niet te veel producten te kopen. Vooral als je het niet hard nodig hebt. Zo voorkom je verspilling en gebruik je alleen wat je echt nodig hebt. 

Maak zelf milieuvriendelijke producten

Ben je creatief en lijkt het je tof om je eigen duurzame make-up en cosmetica te maken? Dan kun je er ook voor kiezen om hier zelf mee aan de slag te gaan. Het is mogelijk om zelf cosmeticaproducten te maken, zoals crèmes, bodylotion, huidverzorgingsproducten, lipgloss, foundation en ga zo maar door. Wat je ook wilt maken, er is tegenwoordig veel mogelijk. Als je zelf aan de slag gaat met het maken van cosmetica, heeft dat als voordeel dat je de controle zelf in handen hebt. Jij bent tenslotte degene die bepaalt wat er in het product komt te zitten. 

Je kunt milieuvriendelijke keuzes maken door bijvoorbeeld veel natuurlijke en biologische ingrediënten te gebruiken. Bovendien kun je zulke ingrediënten vaak in grote hoeveelheden kopen, waardoor je een lange tijd plezier hebt van één aankoop. Met een grote hoeveelheid kun je een lange tijd vooruit en meerdere producten maken. Dat is een stuk duurzamer dan wanneer je iedere keert een nieuw artikel moet kopen in de winkel. 

Naast dat het zelf maken van cosmetica een duurzame keuze is, is het ook gewoon hartstikke leuk om te doen. Want hoe vet is het om te kunnen zeggen dat je je eigen beauty producten hebt gemaakt? Je hebt de mogelijkheid om te experimenteren met allerlei soorten ingrediënten en geuren, om zo tot de perfecte samenstelling te komen. Als je eenmaal een succesvol artikel hebt gemaakt, is dat zeker iets om trots op te zijn!

Kiezen voor duurzame make-up merken, investeren in hoge kwaliteit, grote verpakkingen kiezen, bewust zijn van wat je koopt in de winkel of zelf aan de slag met je eigen cosmetica: het zijn allemaal manieren om je beauty routine eenvoudig te verduurzamen. Houd deze tips dus zeker in gedachten als jij graag bijdraagt aan een betere wereld. Maak je bewuste keuzes op het gebied van je beauty routine? Dan is dat vaak niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!