Houd je van make-up en vind je het leuk om met verschillende looks te experimenteren? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het allemaal lang blijft zitten, zodat je er de hele dag plezier van hebt. Of je nu naar kantoor gaat of een feestje op de planning hebt. Er zijn een aantal handige tips die jou erbij helpen om je make-up de hele dag mooi te houden. De beste tips om make-up langer te laten zitten? Je leest ze hieronder!

Gebruik een primer als basis

Als je op zoek bent naar een goede manier om je make-up lang mooi te houden, dan is het een must om primer te gebruiken in je beauty routine. Een primer is namelijk de perfecte basislaag voor de rest van je make-up. Primer zorgt voor een gladde ondergrond, waardoor andere producten die je nog moet aanbrengen goed aan de huid hechten. 

Door te beginnen met een primer, blijft alles langer zitten. Zo voorkom je dat het binnen no time lijkt alsof je foundation of concealer alweer vervaagd is. Als je op zoek bent naar een primer, dan heb je verschillende mogelijkheden. Zo zijn er primers te koop die je voor je gezicht kunt gebruiken, maar zijn er ook primers voor je lippen en ogen. Kijk naar wat je nodig hebt en creëer de perfecte basis voor je looks!

Kies voor long lasting make-up producten

Steeds meer cosmeticamerken focussen op long lasting producten. Dat is een aanrader als je graag wil dat jouw make-up een hele dag netjes blijft zitten. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze producten gemaakt om lang op je huid te blijven zitten, zonder dat je make-up vervaagt of uitloopt. Deze items zijn vaak bestand tegen bijvoorbeeld extreme warmte, water en wrijving. 

Er zijn al veel soorten long lastig make-up producten op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een long lasting foundation om je foundation langer te laten zitten en een longlastig oogschaduw om je oogschaduw langer te laten zitten. Als je nieuwe make-up nodig hebt, is dit zeker iets om in gedachten te houden.

Ga voor waterproof producten

Je make-up langer laten zitten doe je ook door voor waterproof te kiezen. Er zijn verschillende waterproof producten beschikbaar, die jou erbij helpen om je oogmake-up een hele dag mooi te houden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een waterproof mascara, eyeliner of wenkbrauwproducten. Ideaal om de regen te trotseren zonder dat je make-up uitloopt. Maar ook wanneer je snel traanogen hebt of emotioneel bent, zijn waterproof artikelen fijn om te hebben.

Gebruik een setting spray

Een andere goede tip is setting spray gebruiken. Dit is een spray om je make-up langer te laten zitten. Je gebruikt deze spray nadat je klaar bent met je hele beauty routine. Met een paar spraytjes houd je alles hierdoor beter op zijn plaats. Het is een simpele, maar effectieve manier om de hele dag een prachtige uitstraling te hebben. Je hebt deze sprays in zowel grote als kleine formaten. Als je vaak onderweg bent en even je make-up look wilt fixen, is het slim om een klein flesje in je tas te stoppen.

Raak je gezicht niet veel aan

Het is misschien lastig, maar het is belangrijk om je gezicht niet te veel aan te raken als je wil dat je make-up look er de hele dag prachtig uitziet. Hoe meer je je gezicht aanraakt, hoe groter de kans dat je foundation of andere make-up vervaagt. Dat is natuurlijk zonde. Probeer daarom echt van je gezicht af te blijven als je wil dat alles op zijn plaats blijft.

Investeer in hoge kwaliteit

Make-up producten zijn er in verschillende prijsklassen. Hoe beter de kwaliteit, hoe groter de kans dat alles mooi blijft zitten. Het is daarom een aanrader om te investeren in artikelen van hoge kwaliteit. Als je eenmaal een succesvol product in handen hebt, heb je daar veel plezier van. Daarnaast hoef je niet snel alweer iets nieuws te kopen, waardoor je langer met een product doet. Doordat je de levensduur verlengt, ben je ook nog eens duurzaam bezig. Het is dan ook een goede manier om je beauty routine te verduurzamen!

Hoe blijft make up lang zitten? Met deze tips hierboven ben je al een heel eind op weg. Zo hoef je jezelf niet meer druk te maken over dat je schitterende make-up binnen no time al niet meer zichtbaar is. Houd deze tips daarom zeker in gedachten, want zo loop je er iedere dag stralend bij!