Herfsttijd: de periode waarin planten en bloemen buiten helaas niet meer groeien. Geen probleem, we halen ze gewoon in huis! Naast dat bloemen lekker ruiken, zorgen ze namelijk voor een hele hoop sfeer. Hieronder wat tips waardoor jij de perfecte bos binnen hebt staan deze koude maanden.  

We geven onze naasten niet voor niets vaak bloemboeketten cadeau. Ze maken ons vrolijk en het is wetenschappelijk bewezen dat we ons prettiger en fijner voelen wanneer er bloemen aanwezig zijn in de kamer. Ook de geur helpt daarbij. Bij het ruiken van een lekkere bos bloemen, kunnen positieve emoties naar boven komen. Redenen genoeg om een boeket in huis te halen dus.

Kleuren

Boeketten zijn er in alle soorten en maten, maar vooral ook in enorm veel verschillende kleuren. Vind je het belangrijk dat er meer accent wordt gelegd op een bepaalde ruimte in de kamer? Kies dan voor felle kleuren zoals roze, paars of oranje. Wil je juist rust en kalmte creëren? Dan is een groen of zacht gekleurd boeket eerder iets voor jou. Ook het seizoen kan meespelen: in de herfst zullen warme tinten mooier staan dan in de zomer!

De perfecte bos

De perfecte bos

We zijn snel geneigd de mooiste bloemen uit het rek te pakken wanneer we in de bloemenwinkel staan. Dat is natuurlijk helemaal niet raar, maar het boeket zal hoogstwaarschijnlijk eerder verwelken. Probeer te kiezen voor bloemen waarvan de knopjes halfopen staan. Hierdoor kun je langer van de bloemen genieten. Let wel op: een boeket met dichte knoppen is riskant. Je weet namelijk nooit zeker of de bloemknoppen wel open zullen gaan.

Droogboeketten

Ze zijn weer helemaal hip; droogbloemen. Voor degenen onder ons zonder groende vingers dé perfecte oplossing. Je hoeft ze namelijk nooit water te geven en sommige boeketten kunnen wel zes maanden goed blijven. Onlinewebshops bieden je vaak de mogelijkheid om de bosjes zelf samen te stellen, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor samengestelde boeketten. Eén tip: zorg dat de bloemen niet in de felle zon staan. Hierdoor zullen ze eerder hun kleur verliezen.

Accessoires

Bloemen zorgen op zichzelf al voor enorm veel sfeer, maar een mooie vaas kan de kers op de taart zijn. Op Flowerfeast heb je keuze uit verschillende vazen en potten die zorgen voor een extra touch. Hecht je niet zoveel waarde aan vazen? Bij Flowerfeast kun je ook terecht voor bloemlijsten of doorschijnende potten!