Al jarenlang is het bij pasgetrouwde stellen de traditie dat zij voor een aantal weken lang op honeymoon of te wel huwelijksreis gaan. Echter zie je steeds vaker dat koppels voor een manymoon gaan. Dit is vooral onder de millennials het geval. Maar wat is het precies en waarom kiezen zij niet meer voor een langdurige honeymoon?

Honeymoon

Het komt je vast wel bekend voor, jijzelf en je lover of vrienden van jullie hebben elkaar net het ja-woord gegeven en stappen niet veel later in het vliegtuig naar een heerlijke zonnige bestemming om jullie huwelijk te vieren. De bedoeling is om één lange vakantie van een aantal weken te nemen en daar hebben jullie het budget dan ook echt op afgesteld. Echter is deze typische honeymoon steeds meer naar de achtergrond aan het verschuiven.

pasgetrouwd stel

Manymoon

Manymoon, waarbij koppels meerdere keren op reis gaan om hun huwelijk te vieren, is daarentegen juist erg populair. En dat is vooral onder jongeren het geval. Deze omslag vindt vooral plaats omdat koppels het spannender vinden om vaker en korter te gaan maar vooral omdat het praktischer is.

Weddingplanner Amy Shey Jacobs legt aan Yahoo Lifestyle uit hoe dat komt: “Koppels willen niet langer 10 dagen lang op hetzelfde strand liggen, ze willen vaker afwisselen. Ja sommigen drinken nog steeds graag cocktails in Tulum, maar tegelijkertijd willen ze ook graag Praag bewonderen”. Ze vertelt dat het daarnaast ook gemakkelijker is om kortere reisjes te maken naar meerdere plekken. “Het is voor geliefden niet meer zo gemakkelijk om tijd vrij te krijgen op het werk, die druk is het dan ook niet waard om er twee weken op uit te trekken”.

Dus mocht jij twijfelen over een honeymoon, denk dan ook eens aan de mogelijkheden van manymoon.