Door spanning en zenuwen kan het soms best lastig zijn om originele vragen voor je date te bedenken. Zeker als het moment daar is. Je zit tegenover elkaar in een leuk café, drankje er bij en muziek op de achtergrond, maar welke vraag stel je dan als eerst?

Originele vragen voor je date bedenken op zo’n spannend moment kan dan knap lastig zijn. Het is dan ook belangrijk dat je eerste beide op je gemak bent. Om je op weg te helpen originele vragen te stellen, geven we je een aantal tips hoe je deze kunt bedenken.

De meest originele date vragen

Er zijn genoeg originele vragen voor je date te bedenken. Hoe goed je een date ook voorbereidt, vaak vergeten we deze vragen en val je terug op de reguliere smalltalk. Dit komt doordat we onszelf vaak veel te veel druk opleggen om leuk en origineel uit de hoek te komen. Uiteindelijk is oprechte interesse iets wat een originele vraag ook een goede vraag maakt, waardoor het gesprek op gang komt en blijft.

Daarbij kan het stellen van originele vragen aan je date je helpen om te bepalen of er een juiste klik tussen jullie twee is. Het is natuurlijk zonde als je achteraf het gevoel hebt een leuke avond te hebben gehad, maar eigenlijk nog niets van elkaar af weet. Om dit te voorkomen zijn originele vragen voor je date een uitkomst.

Breek het ijs met een luchtig gesprek

Door meer diepgang op te zoeken en wél die originele vragen voor je date te bedenken, kun je elkaar namelijk op een hele andere manier leren kennen. Hierdoor kan het misschien makkelijker zijn om te bepalen of die ene klik er is. Het kan misschien wat ongemakkelijk zijn om gelijk vragen te stellen. Breek het ijs dus eerst even met een luchtig gesprek.

Je kent elkaar pas net, houd hier dus rekening mee tijdens het stellen van originele vragen voor je date. Ga er vooral niet met gestrekt been in en tast het eerst even af. Begin bijvoorbeeld met standaard vragen over iemands werk, hobby’s en woonplaats. Breek het ijs voordat je verder de diepte in gaat.

Dingen die je altijd aan een date vragen kan

Dingen die je altijd aan een date vragen kan

Ook naast deze standaard vragen zijn er altijd wel een aantal semi originele dingen die je aan een date vragen kan, zoals:

  • Wat is één van de mooiste plekken waar je bent geweest?
  • Wanneer heb je voor het laatst heel hard moeten lachen?
  • Waar gaat je volgende vakantie naartoe?

Je wilt indruk maken, maar wees ook niet te agressief. Dit kan natuurlijk ook weer afschrikken. Als je beide ontspannen bent is het al een stuk gemakkelijker om nieuwe, andere vragen aan elkaar te stellen. Natuurlijk kan je ook wachten tot de tweede of derde date om verder de diepte in te gaan. Wees niet te gehaast, toon interesse en vraag door op onderwerpen die ter sprake komen op dat moment. Dan komen de originele vragen voor je date vanzelf.