Laat je jouw smartphone vallen of stoot je het toestel ergens tegenaan? Dan is de kans aanwezig dat er een barst in het scherm zit. Mogelijk werkt jouw smartphone zelfs wel helemaal niet meer. Reden genoeg om een smartphonehoesje te kopen. Wie op zoek is naar zo’n hoesje ontdekt al snel dat er talloze mogelijkheden zijn. Om jou hier wat meer inzicht in te geven, zetten we in deze tekst verschillende soorten smartphonehoesjes op een rijtje.

1. Bumper

Een bumper is het meest eenvoudige smartphonehoesje. Met dit hoesje bescherm je namelijk alleen de onderkant, bovenkant en zijkanten van jouw telefoon. Waarom je voor een bumper kiest? Omdat het design van jouw smartphone met dit hoesje goed zichtbaar blijft. Helaas denken veel mensen dat je hiermee jouw telefoon niet voldoende beschermt. Toch is dit wel degelijk het geval. Een bumper is namelijk dikker dan een gemiddeld smartphonehoesje. Hierdoor worden ook de voor- en achterkant van jouw toestel goed beschermd tegen vallen en stoten. De kans op schade is groter als jij jou telefoon laat vallen op een niet-vlakke ondergrond.

2. Backcover

Backcover

De naam verklapt grotendeels al wat dit voor een hoesje is. Met een backcover bescherm je namelijk de achterkant van jouw telefoon. Denk overigens niet dat dit smartphonehoesje enkel de achterkant beschermt. De onderkant, bovenkant en zijkanten vallen namelijk ook in dit hoesje. Dankzij dit hoesje wordt jouw telefoon iets dikker, waardoor hij klappen opvangt zonder dat het toestel beschadigt. Voordeel van dit hoesje is dat het scherm van jouw telefoon niet bedekt wordt. Hierdoor kun je jouw smartphone makkelijk en snel ontgrendelen.

3. Bookcase

Heb je onlangs een nieuwe iPhone 12 Pro gekocht? Koop hier dan direct een hoesje bij. Eén van de iPhone 12 pro hoesjes waar je uit kunt kiezen is een bookcase. Dit smartphonehoesje beschermt niet alleen de achterkant, onderkant, bovenkant en zijkanten van jouw smartphone, maar ook de voorkant. Wie zijn telefoon wil gebruiken, klapt eerst het hoesje open. Dit werkt hetzelfde als het openen van een boek, vandaar de naam. Een bookcase smartphonehoesje is vaak voorzien van een drukknoop- of magneetsluiting. Hierdoor open en sluit je hem binnen een handomdraai. Extra bijkomstigheid is dat je in veel van deze hoesjes pasjes kwijt kunt.

4. Flipcase

Ook voor een iPhone 13 kun je een bookcase cover kopen. Vind je dit geen prettig hoesje? Dan is een flipcase misschien meer iets voor jou. De werking van zo’n Cover iPhone 13 pro is vergelijkbaar met die van een bookcase. Verschil zit hem in de manier waarop hij opengaat. Een bookcase opent als een boek, een flipcase opent juist naar boven of naar beneden. Grote voordeel van dit smartphonehoesje is dat jouw telefoon er volledig door beschermd wordt. Het hoesje bedekt namelijk ook het scherm van de smartphone wanneer je deze niet gebruikt.