Sta je op het punt je keuken te schilderen? Dan kun je vast wel wat tips ter inspiratie gebruiken!

1. Kies de juiste verfsoort

Er zijn allerlei soorten verf beschikbaar, maar niet iedere verf is even geschikt voor de keuken. Het is een drukbezochte plaats waar best wel wat vocht- en vetspetters tegen de muren en keukenkastjes kunnen schieten. Kies dus voor een goede, slijtvaste en vooral afwasbare verf. Een lakverf is erg slijtvast en hierdoor perfect voor de keuken.

2. Bescherm de muren goed

Heb je de muren van een verse verflaag voorzien? Gebruik dan trae lyx naturel finish om de wanden te beschermen en langer mooi te houden. Deze finish is een twee-componenten watergedragen toplaag en zorgt ervoor dat je wanden langer mooi blijven. Je kunt de finish trouwens ook op spackwerk of stucwerk gebruiken: ideaal voor de nieuwbouwwoning!

3. Kies de juiste kleur

Kies de juiste kleur

Heb je al een kleur gekozen? Het kiezen van de juiste kleur voor de keuken is natuurlijk ontzettend belangrijk. Je wilt de ruimte niet te druk en donker maken, maar ook niet te licht en saai houden. Hoewel kleur geheel afhankelijk is van je persoonlijke smaak, zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee kunt houden:

  • Lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijk gevoel en zijn dus ideaal voor een kleine keuken;
  • Donkere tinten zorgen sneller voor sfeer en zijn ideaal voor een grote keuken;
  • Ook zwart kan in een keuken: het kan je keuken een dramatische en glamoureuze uitstraling geven.

Weet je nog niet zeker welke kleur je wilt? Neem dan een aantal testpotjes mee naar huis zodat je de kleuren in de keuken uit kunt proberen.

4. Bereid goed voor

Een goede voorbereiding is het halve werk: en dat geldt ook hier. Zorg dat muren of de te verven oppervlakken goed voorbewerkt zijn. Verwijder vlekken, vul gaten en schuur het oppervlak lichtjes op zodat je met een egaal resultaat eindigt. Gebruik eventueel een primer om de verf beter te laten hechten, en laat alles goed drogen voordat je het van een eventuele tweede laag verf voorziet.

5. Vergeet de accessoires niet

Hoewel je misschien groots uit wilt pakken om een heel nieuw effect te creëren, kun je ook met behulp van kleine accessoires voor een totaal nieuwe uitstraling zorgen. Iets kleins als de deurhendels van je keukendeur en de knoppen op je keukenkastjes kan voor een gigantisch verschil zorgen. Zorg dat alle accessoires perfect aansluiten bij jouw wensen voor je nieuwe keuken!