Als je op sollicitatiegesprek gaat is het belangrijk om een goede indruk te maken. De eerste indruk is vaak erg belangrijk. Een onderdeel van je voorkomen is wat voor kleding je draagt. Het is dus belangrijk om tijd te besteden aan je kleding voor een sollicitatie.In dit artikel krijg je tips over het dragen van de juiste kleding naar een sollicitatiegesprek.

Verdiep Je In De Dresscode Van De Organisatie

Het is slim om te ontdekken wat voor soort outfits de vrouwen dragen bij het bedrijf waarbij je gaat solliciteren.

Je kunt dit doen door de website van de organisatie te bekijken en op zoek te gaan naar foto’s van bijvoorbeeld de teamleden.

Helaas hebben sommige websites van organisaties geen echte foto’s staan op hun website. Je kunt in dat geval social media pagina’s van de organisatie proberen te vinden.

Denk aan een facebookpage. Op deze bedrijfspagina’s zie je vaak wel wat oprechte foto’s van het bedrijf.

Vaak is dat tijdens een bedrijfsfeestje of een uitje.

Maar zo krijg je wel een beetje een indruk van wat hoort bij de organisatie en wat not-done is.

Draag De Juiste Top Naar Je Sollicitatie

De keuze qua top is erg belangrijk tijdens een sollicitatiegesprek. Hieronder vind je enkele tips over het dragen van de juiste top, zoals een blouse met blazer voor op een sollicitatie:

1. Laat niet te veel decolleté zien. Dit kan uiteraard te veel afleiden. Het gaat in de meeste gevallen over je capaciteiten en niet over je uiterlijk bij een carrière.

2. Draag geen doorzichtige tops. Je kunt dit het beste ook vermijden als je er een blazer overheen draagt.

3. Houd je buik bedekt. Wellicht heb je uren en uren getraind om een strakke buik te krijgen. Maar deze kun je beter op het strand of tijdens een feestje tonen en niet op een sollicitatiegesprek. Houd je buik ten alle tijden bedekt tijdens een sollicitatie.

Broek Of Rok Dragen

De juiste broek of rok kiezen is een ander onderdeel bij het kiezen van een outfit voor een sollicitatie interview.

Je kunt het beste je spijkerbroek thuis laten. Als de werkplek het toelaat kun je kiezen voor een nette (donkere) spijkerbroek. Maar daar moet je wel zeker van zijn.

Maar als je geen risico’s wilt lopen kun je het beste kiezen voor een pantalon. Dit kan in combinatie met een blouse of bij een broekpak.

Ook een rok dragen naar een sollicitatie is een goede keuze. Kies dan wel voor rok dat over je knieën reikt en dat het niet te strak zit.

Schoenen Kiezen Voor Op Een Sollicitatiegesprek

Schoenen zijn een belangrijk onderdeel van je outfit. Dit betekent dus ook dat de keuze qua schoenen voor op een sollicitatie belangrijk is.

Hieronder volgen tips over het dragen van hakken, sneakers of andere type schoenen naar een sollicitatiegesprek.

1. Kies voor gesloten schoenen. Vermijd bijvoorbeeld hakken waarbij je teennagels zichtbaar zijn. Dit is leuk voor een gala-avond of op vakantie maar op het werk en zeker op een sollicitatiegesprek kun je beter voor gesloten schoenen kiezen.

2. Ga niet voor stiletto hakken. Stiletto hakken zijn leuk voor een feestje maar voor op een sollicitatiegesprek kun je beter geen hakken dragen die hoger zijn dan 7 centimeter. Het beste kun je kiezen voor hakken van maximaal 6 centimeter. Iets bredere hakken, dus niet van die hele dunne hakjes staat vaak professioneler.

3. Ga over het algemeen voor schoenen die comfortabel zitten. Draag nooit je allernieuwste schoenen naar je sollicitatiegesprek. Misschien lopen en zitten ze niet lekker en leidt dat je af tijdens het sollicitatiegesprek. Loop de schoenen in als je nieuwe schoenen wilt dragen naar de sollicitatie. Zo zijn ze lekker ingelopen en leiden zere voeten je niet af.

Lees hier meer op Womentoday.nl over schoenen inlopen: Nieuwe Schoenen Inlopen

Het gaat om je capaciteiten en geestelijke vermogen tijdens een sollicitatie en niet enkel om je uiterlijk. Je moet zo min mogelijk afgeleidt worden om de baan te scoren.

Accessoires Dragen Tijdens Je Sollicitatiegesprek

Accessoires zoals armbanden en kettingen kunnen een leuke aanvulling zijn op je sollicitatie outfit. Maar er zijn wel enkele punten waar je op moet letten als je accessoires wilt dragen naar je sollicitatiegesprek.

1. Ga voor kleine oorbelletjes of oorknopjes. Grote oorbellen kunnen afleiden.

2. Zorg dat je een bescheiden armband draagt. Houd het ook bij één armband per pols.
Meerdere armbanden kunnen tegen aan gaan tikken en afleidend werken tijdens het sollicitatiegesprek.

3. Draag één ketting als je een ketting wilt dragen tijdens je sollicitatiegesprek. Meerdere kettingen kunnen ook gaan tikken.

Zorg er voor dat de kettingen niet te veel glinsteren als de zon of een andere lichtbron er op schijnt.

Dat kan afleidend werken voor degene die de sollicitatie afneemt.

Persoonlijke Verzorging

Naast dat je juiste outfit is het natuurlijk ook belangrijk om over je persoonlijke verzorging en hygiëne na te denken.

Wat een vereisten is op een sollicitatie is dat je handen en nagels mooi verzorgt zijn. Op de handen wordt vaak gelet. Dat is niet enkel bij een sollicitatie natuurlijk.

Handen schudden is vaak het enige lichamelijke contact dat je hebt met de personen die jou interviewen. Dus zorg er dat je handen goed zijn verzorgt en je nagels mooi zijn geknipt en bijgewerkt.

Het is fijn om lekker te ruiken als je de ruimte binnenkomt. Dat geeft een goede indruk. Maar let er wel op dat je niet moet overdrijven met de parfums. Het moet niet storend zijn voor de personen die jou interviewen.

Lees meer over het dragen van make-up tijdens een sollicitatie: Make-up En Solliciteren

Tatoeages Verbergen

Als je een tattoo hebt op een opvallende plek wil je deze wellicht verbergen. Dit is mogelijk door middel van make-up. In dit artikel op Womentoday.nl lees je hier meer over: Make-up Tips Om Tattoos Te Verbergen

Zorg Dat Je Kleding Comfortabel Zit

Misschien is het meest belangrijke wel dat de outfit welke je draagt naar een sollicitatie comfortabel zit. Tijdens een sollicitatiegesprek wil je niet dat rok te strak zit rond je middel of dat de schoenen die je draagt pijn doen aan je enkels of tenen.

Het is belangrijk dat je kleding op geen enkele manier je afleidt van het beantwoorden van de vragen tijdens je sollicitatiegesprek.