Sneakers zijn zeer geliefd, je ziet ze het hele jaar door. Wij zijn dan ook heel blij dat ze sinds een paar jaar weer hot en trending zijn. Want laten we eerlijk zijn: sneakers lopen heerlijk en zijn comfortabeler dan al je andere schoenen! Ben jij benieuwd met wat voor sneakers jij dit jaar gespot moet worden? Lees dan snel verder om achter de sneaker trends van 2018 te komen!

Zoals bij elk fashion gerelateerd iets, zijn er ook bij sneakers verschillende trends en modellen die het ene jaar helemaal hip zijn en het jaar erop alweer vervangen mogen worden voor iets anders. Je hebt overigens nooit genoeg sneakers om met elke outfit te combineren, dus sla je slag!

Retro sneakers

Ja ja, old but gold: dit jaar mag kan jij met een gerust hart over straat in je old skool sneakers. Vooral de retro Adidas, Nike, Vans en Reebok schoenen zie je veel terug!

Chunky

Grote, bekende merken als Louis Vuittion en Balenciaga zijn dit seizoen hot met opvallende en vooral grote schoenen. Of te wel bulky sneakers! Dit zijn trouwens wel schoenen waar je van moet houden en die je goed moet combineren omdat ze vrij lomp zijn. Ze staan ook wel bekend als dad sneakers. Als iemand het over ugly shoes heeft, weet dan dat daar deze schoenen mee bedoeld worden.

Kleurrijk

Afgelopen jaar zag je vooral zwarte en witte sneakers terugkomen maar dit jaar mag je je gewaagd kleden met felle, kleurrijke sneakers en eventueel zelfs gekleurde kleding om te colourblocken. Vind je dit net iets too much? Combineer dan felle sneakers met een neutrale kleur top.

Sock sneakers

Deze schoenen zien er misschien wat gek uit, omdat er in feite een soort sok bij aan de sneaker is vast gemaakt maar in fashionista land zie je ‘m veel terugkomen. De kwestie dat je sok boven je sneaker uitkomt, is hierdoor meteen opgelost en ze zitten daarnaast ook nog eens heerlijk. Balenciaga is het merk die je hiervoor mag bedanken!

Crushing on these sock sneakers? #sacha #sachashoes #socksneakers #ootd #est1909

A post shared by Sacha shoes (@sachashoes) on

 

Wil je weten welke trends er verder nog zijn op het gebied van schoenen? Lees dan even dit artikel door!