Wat te dragen op de werkvloer? Dat kan soms nog best een lastig onderwerp zijn. Wat vinden je collega’s er bijvoorbeeld van als je met blote benen verschijnt? Nelson Schoenen heeft ruim 600 van hun klanten ondervraagd met wat zij acceptabel op de werkvloer vinden. Vind jij het soms ook lastig wat je naar je werk moet dragen? Wij hebben de do’s en don’ts op een rij gezet.

Tijden veranderen

Bij ieder bedrijf zijn de kledingvoorschriften anders. Zoek dan ook vooral niet de grens op om daar overheen te gaan. Gelukkig zijn veel bedrijven de laatste jaren veel milder geworden als het gaat over kledingvoorschriften. Waar bijvoorbeeld vroeger blote benen absoluut niet waren toegestaan, maken (de meeste) firma’s daar zich nu niet meer druk om.

Do: Sneakers

Veel mensen associëren sneakers met casual en sportief maar het zijn ook zeker populaire schoenen op de werkvloer. Wist jij al dat drie op de vier werknemers het liefst sneakers draagt? Dat is gebleken uit een onderzoek van Nelson schoenen. 93 procent van de ondervraagden gaf ook aan dat ze sneakers naar het werk totaal geen probleem vinden. Terwijl dit twintig jaar geleden nog ondenkbaar was! Het leuke aan sneakers is, dat je er allerlei soorten looks mee kan maken. Voor een wat zakelijke look kan je een paar sneakers combineren met een nette pantalon en een blazer. Comfortabel en je ziet er goed uit!

Instappers

Zijn sneakers toch niet echt iets voor jou op de werkvloer? Een instapschoen is ook een perfect alternatief. Denk hierbij aan loafers of mocassins. Zowel voor de vrouw als voor de man goed te dragen en te combineren.

Don’t: slippers

Ondanks dat er veel geaccepteerd wordt op de werkvloer, moet er ergens een grens worden getrokken. De (bad)slippers kan je daarom beter in je schoenenkast laten. Een ideale schoen voor binnenshuis maar voor op de werkvloer oogt dit allesbehalve professioneel.

Do: kleding

Maar wat voor kleding is nou gepast op de werkvloer? Dit blijft altijd wel een gevoelig onderwerp want wat de een wel vindt kunnen, vindt de ander misschien wel helemaal niet kunnen. Bij de meeste bedrijven gaat de voorkeur uit naar een nette lange broek (zonder scheuren). Blote benen kunnen zeker voor zorg er wel voor dat het netjes blijft. Drie vingers boven een knie is goede zakelijke lengte.

Houd het in balans

Kies je voor een nette rok met nette schoenen? Dan kan jij makkelijk een top aandoen met een opvallend printje. Op deze manier blijft jouw outfit in balans. Zorg ervoor dat het niet Te wordt en compenseer. Een midi tijgerprint rok kan je bijvoorbeeld leuk combineren met een nette coltrui. Maar wanneer je de rok combineert met een strak laag uitgesneden shirtje, wordt het al snel ordinair.

Bron: Nelson schoenen