Ben jij iemand die vaak last heeft van puistjes? Dat kan natuurlijk hartstikke vervelend zijn. Vooral als je niet goed weet wat je ertegen kunt doen. Misschien heb je al wel van alles geprobeerd om de puistjes te laten verminderen en weet je niet zo goed meer wat je er mee aan moet. Er zijn een aantal dingen die je wellicht kunt proberen als je last hebt van puistjes. Wij geven je wat tips tegen puistjes, die misschien wel heel handig voor jou kunnen zijn!

Gezichtsreiniging

Iets dat belangrijk is om puistjes tegen te gaan, is een schoon gezicht. Het is dus van belang dat je hiervoor zorgt. Gezichtsreiniging is dus zeker belangrijk, dit is een van de beste tips tegen puistjes. Zorg ervoor dat je hier een routine in vindt. Het zou bijvoorbeeld een goed idee kunnen zijn om je huid te reinigen in de ochtend en in de avond. Als je ervoor zorgt dat je jouw huid meerdere malen per dag goed reinigt, blijven de poriën beter schoon. Op deze manier is de kans kleiner dat je puistjes krijgt. Iets dat je absoluut moet onthouden, is om iedere dag goed je make-up eraf te halen. Als je dit erop laat zitten, kan het namelijk zo zijn dat de poriën niet schoon meer zijn en er nog sneller puisten ontstaan. Probeer dit dus echt te voorkomen. 

Probeer te minderen met make-up

Een van de handigste tips tegen pukkels? Minderen met make-up. Als je veel make-up draagt denk je misschien dat dit een lastige taak gaat worden. Toch is het zo dat als je veel last van puistjes hebt, het goed is om te proberen. Make-up is namelijk niet bevorderlijk voor jouw puistjes. Doordat je met make-up een laag over je poriën smeert, is de kans namelijk groot dat deze verstopt raken. En je raadt het al, dit is absoluut niet goed voor jouw puisten. Je kunt hier namelijk alleen maar meer last van krijgen. Het is daarom verstandig om te minderen of zelfs even een tijdje te stoppen met het dragen van make-up. Als je even een paar dagen geen make-up gebruikt, kan je al snel verschil gaan merken. Jouw huid kan dan namelijk herstellen, waardoor de kans groot is dat je puisten minder erg worden. 

Drink voldoende water

Misschien vraag je jezelf nu af wat dit er mee te maken heeft, maar voldoende water drinken kan bevorderlijk zijn voor jouw puistjes. Het is dan ook een van de beste tips tegen acne om voldoende water te drinken iedere dag. Je lichaam heeft nu eenmaal genoeg water nodig, want hierdoor kunnen afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Als je genoeg water drinkt per dag, kunnen de poriën schoon blijven. En dit zorgt er dan weer voor dat de kans kleiner is dat je puisten krijgt. Zorg er dus echt voor dat je voldoende water per dag binnenkrijgt!

Huidverzorgingsproducten

Wat ook goed kan helpen tegen puistjes, is het gebruiken van huidverzorgingsproducten. Misschien heb je hier al een aantal van gebruikt om te proberen jouw puisten te verminderen. Werkt het niet goed? Dan kan het een goed idee zijn om te kijken naar bijvoorbeeld een hydraterende crème. Dit is goed voor de huid, waardoor de kans groter is dat jouw puistjes sneller weggaan. Wat echter wel een van de belangrijkste tips is voor puisten, is om geen huidverzorgingsproducten te gebruiken waar zeep, parfum of alcohol in zit. Als je namelijk wel een huidverzorgingsproduct gebruikt waar zeep, parfum of alcohol in zit, kan de huid sneller uitdrogen. Als dit gebeurt kan het weer veel langer duren voordat de puistjes verdwijnen. Zorg er daarom echt voor dat je de juiste huidverzorgingsproducten kiest, zonder zeep, parfum en alcohol. Tegenwoordig zijn er al talloze goede huidverzorgingsproducten waar je uit kunt kiezen. 

Gezonde voeding

Nog een van de handige tips om puisten snel weg te krijgen, is door een gezonde voeding te hebben. Gezond en gevarieerd eten zorgt ervoor dat je genoeg goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit is bevorderlijk voor jouw huid, waardoor de kans groot is dat puisten sneller verdwijnen. Denk ook goed na over of je met bepaalde voeding meer last hebt van puistjes, denk bijvoorbeeld aan chocolade. Als dit het geval is, is het natuurlijk verstandig om dit de komende tijd even te vermijden. Om puisten te behandelen kan het dan ook een handige tip zijn om de komende tijd even goed op je voeding te letten. 

Bovenstaande tips kunnen goed van pas komen als jij last hebt van puisten. Deze tips kunnen effect hebben op verschillende soorten puisten. Of je nu een onderhuidse puist hebt, een puist op je voorhoofd, rug of ergens anders op je lichaam: deze tips tegen pukkels kunnen je wellicht helpen. Puistjes kunnen natuurlijk enorm vervelend zijn. Misschien schaam je jezelf hiervoor of heb je al talloze producten geprobeerd. Probeer bovenstaande tips eens voor een langere tijd uit. Wie weet ga je wel een verschil merken. Dat zou natuurlijk hartstikke fijn zijn!