Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Bijna iedereen heeft wel eens last van onzuiverheden. Het is een onschuldige huidaandoening, maar helaas wel zichtbaar in het gezicht, hals of rug. Ook sinds het dragen van een mondkapje komt maskne veel voor. Dit is erg vervelend en het is begrijpelijk als je hier soms onzeker van wordt. Naast dat we je hier een aantal tips geven om acne te verminderen, moet je niet vergeten dat bijna iedereen hier dus wel eens last van heeft. Je hoeft je dus nergensvoor te schamen. Maar we begrijpen dat het storend is. Dus hier 5 tips om acne op een natuurlijke wijze te verminderen. 

1.  Acne verminderen met CBD-olie 

Acne ontstaat wanneer het lichaam te veel talg aanmaakt en dit ophoopt in de poriën. Er zijn verschillende aanwijzingen dat CBD-olie helpt bij acne. Deze olie heeft namelijk het vermogen om de talgproductie van het lichaam te reguleren. Daarnaast heeft CBD-olie een ontstekingsremmende werking. Ontsteking cytokines kunnen acne veroorzaken en CBD-olie verhinderd de activatie van cytokines. Dit kan dus zeker helpen tegen acne. Een goede CBD-olie is de Zwitserse CBD-Olie van Cibdol, deze is in diverse concentraties verkrijgbaar. 

2.  Reinigen en schoonhouden van de huid

Acne verdwijnt helaas niet door je gezicht vijf keer per dag te reinigen. Integendeel, te veel wassen of scrubben verergert zelfs de acne. Maar de groei van bacteriën moet voorkomen worden, dat is belangrijk. Dagelijks de huid reinigen met een natuurlijke gezichtsreiniger behoort tot een goede aanpak van acne. Zorg voor een goede reiniger zonder parfum of alcohol, dit zijn te agressieve producten voor een acne gevoelige huid. 

3.  Voorkomen is beter dan genezen 

Een gezonde levensstijl

Wellicht is je gezichtsroutine al op de goede weg, maar zijn er nog een aantal onderliggende oorzaken van je onzuiverheden. Een schone omgeving is ontzettend belangrijk bij het voorkomen van ontstekingen. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig verschonen van je kussensloop. Daarnaast is acne ook gevoelig voor zon, zorg dus dat je een goede spf smeert wanneer je in de zon gaat. Ook is het belangrijk dat je make-up kwasten regelmatig reinigt. En een van de belangrijkste dingen, werk met schone handen wanneer je producten aanbrengt op je gezicht. 

4.  Een gezonde levensstijl 

Een andere belangrijke factor bij het natuurlijk verminderen van acne is je levensstijl. Lichamelijke factoren kunnen acne beïnvloeden. Er zijn steeds meer wetenschappelijke studies die het verband tussen voeding en acne bevestigen. Vooral het eten van suiker is een belangrijke oorzaak. Veel water drinken kan daarentegen juist zorgen voor minder acne. 

5.  Fruitsoorten tegen acne  

Naast CBD-olie zijn er een aantal andere natuurlijke producten die bewezen zijn te helpen tegen acne. Eén hiervan is citroensap. Dit reinigt de poriën waardoor er minder snel verstoppingen ontstaan. Wanneer je citroensap gebruikt, zorg er dan voor dat je na 2 tot 3 minuten de huid wast. Anders kan de huid uitdrogen. Ook sinaasappelschillen hebben een goed ingrediënt, namelijk veel vitamine C, dat bijdraagt als voedingsmiddel voor de huid. Wel is het zo dat je gedroogde sinaasappelen moet gebruiken bij de behandeling.  Deze moet je malen tot poeder en vervolgens mengen met water. Er ontstaat een pasta die als masker voor gedurende een kwartier gebruikt moet worden.  Kortom: genoeg natuurlijke manieren om de acne huid te verminderen. Hopelijk zit er voor jou een werkend middel bij!