Dat ons kikkerlandje bekend staat om zijn regenbuien, hadden wij allang door. Je hebt uren voor de spiegel gestaan om jezelf een Va Va Voom look te geven en eenmaal buiten heb je weer te maken met een regenbui. Vaak denken vrouwen dat hun kapsel na een regenbui niet meer te redden is maar daar komt nu verandering in. Wij geven jou tips hoe jij je verpeste kapsel weer kunt omtoveren tot een prachtige coupe.

Haar stijlen nat haar

#1 Aan de lucht laten drogen

Wat te doen met nat haar? Niks! Laat het aan de lucht drogen en probeer er zo min mogelijk aan te zitten. Hoe moeilijk het ook is, probeer er niet meteen met een borstel doorheen te gaan. Wanneer je vochtig haar hebt, is het extra breekbaar. Om klitten en een pluizig kapsel te voorkomen kan je het beste met een handdoek je haar droog deppen.

Extra tip tegen nat haar: heb jij niet het geduld om je haar pas te borstelen als het helemaal droog is? Gebruik dan een borstel die gemaakt is voor nat haar, zoals een Tangle Teezer. Redelijk duur voor een haarborstel maar het is het zeker waard!

#2 Keep it simple

Check van tevoren wat voor weer het wordt. Zie je dat het gaat regenen op het tijdstip wanneer jij naar je werk moet? Doe dan niet ontzettend veel moeite voor een glamorous kapsel maar houd het juist simpel. Kies voor een hoge paardenstaart, knot en een chique vlecht. Met deze kapsels is het alleen een kwestie van voorzichtig droog deppen en het ziet er nog steeds goed uit.

Ben jij benieuwd hoe je een simpele, maar toch chique, paardenstaart maakt? Bekijk dan het filmpje hieronder!

#3 Haarproducten in de aanslag

Wanneer je net een regenbui hebt getrotseerd, heb je al snel het gevoel dat jouw lokken niet meer te redden zijn. Je kapsel oogt futloos, slierterig en vet. De oplossing? Breng haarproducten in je vochtige haar aan. Met een serum of olie voorkom je dat jouw kapsel één grote pluizen bol wordt. Ook kan je het hierdoor beter door borstelen en gaat je haar weer glazen. Tip: breng deze producten niet bij je haaraanzet aan. Grote kans dat je dan een vette coupe krijgt. Vochtig haar stijlen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, toch?

#4 Wet look

Waarom niet gebruik maken van jouw vochtige haar door een regenbui? Probeer eens de wet look uit. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is wat gel of wax. Je kamt je haar strak naar achter en voegt de gel toe. Het ideale kapsel voor als jouw lokken wat vet ogen of als je bent natgeregend. Ook al kwam het net met bakken uit de lucht, je loopt nog steeds met een stylish kapsel.

#5 Voorzorgsmaatregelen

Nat haar stijlen na een regenbui hoeft helemaal niet zo lastig te zijn. Hoe nat jouw haar gaat worden door een regenbui, heb je ook deels zelf in de hand. Stop altijd voor de zekerheid een kleine paraplu in je tas, trek een jas met capuchon aan of doe een petje op. Zo voorkom je dat jouw haar drijfnat wordt.

#6 Volume creëren

Jouw natte haar kan je na een regenbui makkelijk een volumeboost geven. Neem een klein busje volumemousse mee naar je werk en kneed wat van het product in je vochtige haar. Ook een beachspray doet wonderen voor jouw doorweekte haar. Dit zorgt voor textuur en volume. Tip: sla er niet in door om te veel producten te gebruiken. Dit werkt juist averechts. Less is more!

Benieuwd hoe je jouw make-up redt na een regenbui? Lees het hier!