De zomer is in aantocht, tijd om wat nieuws met je haar te doen! Heb je prachtige lange lokken maar weet je niet wat je er mee moet afgezien van krullen en opsteken? Kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van kapsels voor lang haar? We hebben een dosis kapsels lang haar inspiratie voor je met een paar fijne tips!

Kapsels lang haar

Als je kort haar hebt weet je hoe het voelt om je lange haar te missen. Al die mooie vlechten, opsteek creaties en prachtige volle krullen zijn niet echt mogelijk met jouw haar. Maar haar groeit, dus als je hebt besloten om je haar te laten groeien kun jij misschien in de zomer ook aan de slag met deze kapsels voor lang haar!

Vlechten

Op Pinterest zie je het ene na het andere prachtige vlechtwerk voorbij komen. Van boxer braids (die afgelopen najaar enorm populair waren) tot waterval vlechten tot dutch braids en crown braids. Aan inspiratie geen gebrek! En vaak lijkt vlechten veel moeilijker dan het daadwerkelijk is. Oefening baart kunst zeggen ze, dus probeer een paar mooie vlecht technieken uit. Wie weet heb je het binnen een paar weken al onder de knie en heb je een leuk kapsel te pakken om te maken bij je lange lokken!

Kapsels lang haar - Vlechten

Kapsels lang haar krullen (zonder hitte)

Eén van de makkelijkste kapsels voor lang haar is toch wel de krul erin zetten. Heb je geen tijd om elke ochtend met de krultang in de weer te gaan voor dat fabulous wavy kapsel? Vlecht je haar of maak allemaal kleine knotjes voordat je gaat slapen. Als je wilde krullen wilt kun je het best je haar invlechten. Reken maar dat er een mooie krul/slag in je lokken zit de volgende ochtend. Plus je hebt je haar niet beschadigd met hitte.

Steil haar is alles behalve saai

Heb je lang en steil haar? Een kapsels lang haar die niet altijd even makkelijk te handelen is. Maar dat wil niet zeggen dat er niks mogelijk is! Steil haar is één van de haartrends 2017, gestart door niemand minder dan Kim Kardashian. Na haar Instagram stilte verscheen ze weer on the gram met haar tot aan haar navel. Veel andere celebs (Naomi Campbell, Rihanna) volgden. Natuurlijk spelen extentions hier vaak de hoofdrol, maar ben jij gezegend met lang, steil haar van jezelf? Ga dan voor een 90’s supermodel kapsel, een van de makkelijkste kapsels voor lang haar. Hoe je dat creëert?

  • Maak een strakke middenscheiding als je haar nog nat is
  • Föhn je haar en zorg dat de aanzet plat blijft
  • Maak je haar nog steiler met een stijltang (maar eerst heat protectionspray!)
  • Gebruik als laatst nog een serum om plukjes in bedwang te houden en extra glans te krijgen
Kapsels lang haar - Steil haar

Alles op één lengte

Waar het bij korte kapsels helemaal hot is om je haar in een blunt cut te knippen is dit een soortgelijke cut voor dames met lang haar. In plaats van laagjes laat je alles op één lengte knippen. Het is misschien even wennen, maar het zorgt er wel voor dat je lange haar meer volume krijgt. Als je je haar in laagjes knipt kan het in strengen vallen wat niet bepaald veel volume aan je haar geeft. Ook dunt het knippen van laagjes je haar uit wat het minder lang laat lijken, en dat is iets wat je absoluut niet wilt. Dus lekker alles op één lengte laten knippen als je in de kappersstoel zit.

Paardenstaart 2.0

Een paardenstaart maak je als je gaat sporten of als je even snel je haar uit je gezicht wilt hebben. Een mooi en creatief kapsel is het niet. Maar een paardenstaart geeft je wel een sportieve en nonchy uitstraling en er zijn best veel leuke varianten op de simpele staart! De lage, nonchalante paardenstaart bijvoorbeeld. En dan heb je ook nog:

  • De strakke en gladde paardenstaart
  • Een messy ponytail
  • De office proof staart
  • De paardenstaart ‘vastgemaakt’ met je eigen haar
  • Een staart met kuifje
  • Het staartje met 3 elastiekjes, a la Jasmine uit Alladin

Bun it up

Met knotjes kun je het zo uitbundig maken als je wilt. Van een messy knot die je even snel in je haar draait als je boodschappen gaat doen of het huis gaat schoonmaken tot mooie ballerina knotten of de sleek knot waardoor je er als een total femme fatale uitziet.  Een donut zorgt ervoor dat je die mooie strakke knoet krijgt. Als je voor een nonchalante look gaat dan is de messy top knot leuk en snel om te maken.

Kapsels lang haar inspiratie

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op