Als je wat vollere benen hebt dan wil je wel dat je benen wat slanker lijken. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je bovenbenen en kuiten door middel van de juiste kleding slanker te laten lijken.

Door het dragen van bepaalde jurkjes, rokken en broeken kun je er voor zorgen dat je benen slanker lijken (soms ook wat langer).

Benen Slanker Laten Lijken

Stop Met Dragen Van Schoenen Met Platte Zolen

Vermijd het dragen van schoenen met platte zolen als je je benen dunner wilt laten lijken. Platte zolen accentueren je kuiten en enkels.

Kies voor schoenen met halfhoge hakken.

Kies Voor Halfhoge Hakken Bij Volle Benen

Kies Voor Laag Uitgesneden Hakken

Als je de juiste halfhoge hakken wilt gaan kopen kun je het beste kiezen voor schoenen die laag uitgesneden zijn, zoals op de foto hieronder.

Hierdoor lijken je benen ietsjes langer en slanker.

Laag Uitgesneden Schoenen - Hakken Bij Vollere Benen

Draag Donkere Broeken Of Rokken En Kleurrijke Tops

Als je een rok en een top wilt gaan combineren, kies dan voor de volgende kleurcombinaties. Draag een kleurrijke top in combinatie met een donkere rok of broek om de ogen af te leiden van je benen.

Donkere Rok - Jurk - Kleurige Top Bij Dikkere Benen

Koop Broeken Of Rokken Met Een Hoge Taille

Koop broeken of rokken / jurkjes met een hoge taille om je benen langer en dunner te laten lijken.

Hogere Taille Broeken En Rokken Bij Volle Benen

Kies Voor Een Wijde Rok Of Jurk

Als je een strakke rok of jurk draagt, zoals een wrap-jurk worden je volle benen geaccentueerd. Iets dat we nu juist willen vermijden.

Kies daarom voor een lekker wijde jurk of een rok. Een A-lijn jurk is een goed idee voor vrouwen die hun benen minder willen laten opvallen. Door dat de jurk veel ruimte in beslag neemt, lijken je benen in verhouding minder vol.

Wijdere Rok Voor Slankere Benen

Broeken Met Uitlopende Broekspijpen Voor Dunnere Benen

Als je broeken draagt en je wilt je volle benen slanker laten lijken kun je het beste kiezen voor een broek met uiteenlopende pijpen.

Ze leggen de nadruk op je voeten en niet op je enkels, kuiten en bovenbonen. De uitlopende broekspijpen zorgt voor meer balans.

Uiteenlopende Pijpen Bij Vollere Benen

Kies Voor Donkere Kousen En Panty’s Bij Volle Benen

Als je een rok of jurk draagt is het aan te raden om donkerkleurige kousen of panty’s te kopen. Dit leidt wederom af van vollere benen. Kies bij donkere of panty’s voor een kleurrijke top.

Donkere Panty's - Kouzen Bij Vollere Benen

Draag Liever Geen Enkelbanden Bij Je Sandalen Of Hakken

Als je schoenen kiest met enkelbanden kiest dan accentueer je jouw kuiten.

Je moet de enkelbanden redelijk strak om je kuiten heen aanbrengen waardoor je dikke kuiten er niet aantrekkelijk uitzien.

Dus kies voortaan dus voor schoenen zonder bandjes.

Vermijd Enkelbanden Bij Vollere Benen Slanker Laten Lijken

Koop Nude Kleurige Schoenen

Kies voor pumps met een nude-tint. Deze kleur type zorgen er voor dat je schoenen helpen om je benen slanker en langer te laten lijken.

Nude-kleurige Schoenen Voor Slankere Benen

Extra Tips Voor Slankere Benen

Naast dat kleding kan helpen om je benen slanker te laten lijken zijn er nog andere tips om je benen daadwerkelijk dunner te krijgen.

In het kort geven wij nog even een aantal tips om je vollere benen slanker te krijgen.

  • Kies voor de trap in plaats van de lift. Dit zorgt niet alleen voor stevige en slankere benen maar ook je conditie wordt verbeterd.
  • Als je op de sportschool een groeples wilt volgen kun je het beste kiezen voor Pilates. Dit zorgt voor sterkere core én op den duur slankere benen.