We hebben al verschillende dresscode artikelen geschreven en de meeste daarvan zijn redelijk bekend. Nu stuitten we op een dresscode die voor ons nog vrij onbekend was. Namelijk de dresscode Cuban chic. Zoals de naam al doet vermoeden is het een dresscode die super geschikt is voor de zomer! In dit artikel lees je meer over de dress code Cuban chic.

Cuban chic dresscode
Wat is Cuban chic?

Het is een tropische dresscode en gaat ook wel door onder de naam Havana chic of Cuban fashion. Designers als Dolce & Gabbana en Karl Lagerfeld lieten in hun resort collecties veel Cubaanse invloeden terugkomen. Denk aan kleurrijke kleding, vrolijke prints, grote oorbellen en ruches. Hoe stel je zelf een outfit samen in deze leuke zomer dresscode?

Kleur & prints

Het is eigenlijk niet de bedoeling dat je in geheel donkere outfit verschijnt. Dat staat toch wat minder vrolijk! Ga voor kledingstukken in felle kleuren en combineer deze met nude tinten. Kleuren als rood, oranje en geel zijn perfect om te dragen bij de Cuban chic dresscode. Het kleurenpalet is heel uitgebreid, dus je kunt lekker uitpakken en laten zien wat je in huis hebt als het aankomt op het stylen van kleur in je outfit.

Daarnaast zijn tropische prints een groot onderdeel van de dresscode Cuban chic. Denk aan prints met bloemen, palm leafs, bananen bladeren en tropische dieren zoals vogels. Daarbij zijn streepjes ook een graag geziene print binnen deze dresscode. Print op print is altijd leuk, helemaal als je streepjes met een leuke tropische print kunt combineren.

Cuban chic dresscode: tropisce prints
Cuban chic voor vrouwen

Hoe style je je outfit zo dat je helemaal Cuban chic proof bent? Felle kleuren en print on print vragen wel om een aantal styling tips en deze geven we je graag!

Jurkje met print

Het makkelijkst is om te gaan voor een jurkje met een tropische print. Kies dan niet voor een print met een donkere achtergrond, maar ga bijvoorbeeld voor een geel jurkje met een subtiel bloemenprintje. Niet zo into heel felle kleuren? Dan is blauw een prachtige kleur en toch een beetje safe met een niet al te drukke print erover. Kleed je Cuban chic look verder aan met leuke sandelen, een rieten tasje en oversized sunnies.

Ook leuk om te lezen: de leukste jurken trends voor de zomer

Cuban chic: prints & kleur
Wijde broeken

Een wijde broek met een tropische print of subtiele streepjes past ook heel mooi in deze dressscode. Laat een accent kleur in de broek terug komen in je top. Qua top is een body of crop top in een felle kleur het mooist om erboven te dragen. Daarnaast zie je binnen deze dresscode ook broeken met frills aan de zijkant. Het geeft je echt die flamenco feel en dat past natuurlijk heel goed bij Cuban chic. Stijl hem op dezelfde manier als de wijde broek (met een strakke top of body) en je hebt de perfecte look te pakken voor deze dresscode.

Schoenen en accessoires

Het leuke van de Cuban chic dresscode is dat die lekker uitgesproken is. Je kunt dus ook lekker uitpakken op het gebied van accessoires. Denk aan statement oorbellen en opvallende tassen die goed gecoördineerd zijn met de kleuren uit de rest van je outfit. Qua schoenen zijn simpele schoenen dan weer het mooist. Sierlijke sandalen met bandjes of sleehakken met espadrille zool, voor die extra zomerse uitstraling!